Inför MFF-TFF

Publicerad 07 mars 2006

Samuel Barlay testas som ”nia” centralt i anfallet och Glenn Holgersson tar steget in som mittback när Trelleborgs FF kommer på besök onsdag eftermiddag.

Startelvan mot Trelleborgs FF, Heleneholms IP onsdag 16:00:

Mattias Asper

Ulrich Vinzents, Olof Persson, Glenn Holgersson, Christian Järdler

Daniel Andersson, Daniel Sliper

Jesper Bech

Rawez Lawan, Samuel Barlay, Yksel Osmanovski

Avbytare:
Festim Bytyqi (mv), Raoul Kouakou, Niklas Hansson, Andreas Wihlborg

Första skånederbyt för året och för Sören Åkeby… fast nja, någon derbyfeber lär knappast råda när kusinen kommer från landet kommer på försäsongsbesök på Heleneholms IP imorgon eftermiddag. Det blir allt till att vänta exakt två månader, tills den 8 maj, då küsinen från küsten ska tas emot på Malmö Stadion.

– Det blir lite annorlunda att möta ett svenskt lag, som till skillnad från de danska inte ligger längre fram än vi i träningen. Nu är det vi som helst ska vara lite rappare och hålla lite högre tempo, med tanke på att Trelleborg är ett Superettanlag. Liksom tidigare hoppas jag på bra passningsspel, och att vårt tempo fortsätter bli högre efter hand, säger Sören Åkeby inför matchen.

Laguppställningen innehåller ett par poster som väcker extra nyfikenhet. Som till exempel Samuel Barlay centralt i anfallet.
– Sammy har spelat där innan, han kom till MFF som anfallare. Jag tycker han har en stor potential: snabbhet, styrka, spänst och mod. Det ska bli kul att se hur han agerar i den positionen.

Glenn Holgersson får chansen ett steg in, som mittback.
– Det tycker vi är ett intressant alternativ, vi prövar ju oss fram lite fortfarande. Med sin vänsterfot kan han bidra i uppspelsfasen.

Och så Daniel Sliper, som spelade nummer tio-rollen mot Lunds BK och nu tar steget ner i balansduon.
– Med sin stora arbetskapacitet ser jag honom mer som balansspelare. Han är en ung spelare med intensitet och ambition, och det är alltid trevligt att se.

Skadeläget: Emil Halfreðsson, Edward Ofere och Jon Jönsson är friska och redo för spel på fredag mot GAIS. Jonas Sandqvist är ännu knäskadad, Hasse Mattisson har fortsatta vadproblem och har dessutom dragit på sig halsfluss, medan Marcus Pode är i full träning och kanske kan spela på fredag.
Jari Litmanen har fått en låsning i bröstryggen, en krampaktig muskelirritation mot skulderbladet; det är oklart om han kan vara med på fredag.
– Inte en fotbollsskada, och inte en egentlig skada, utan något som kan drabba var och en, till exempel om man råka bära eller ligga snett. Det brukar bli bättre dag för dag, ibland försvinner det efter några dagar, ibland efter en veckas tid, kommenterar MFF:s sjukgymnast Richard Dahan.

/Tobias Christoffersson