Inför MFF – NK Domzale

Publicerad 31 juli 2019 i Nyheter

På torsdag väntar returmatch mot NK Domzale på Stadion i den andra kvalomgången till UEFA Europa League.

Markus Rosenberg och Uwe Rösler under första mötet med NK Domzale i Slovenien.

Den första matchen i Slovenien slutade 2-2 efter kvitteringsmål av Rasmus Bengtsson och Marcus Antonsson.

– Stora klubbar har kommit till Domzale och förlorat. Det är knepigt att komma dit och få ett bra resultat. Det var det vi fick med våra två mål. Vi var mer kliniska där än vi varit i ligan på sistone, säger Uwe Rösler.

– Jag tror att matchen imorgon kommer att likna den första, men vi vill ha bollen mer nu och stå högre upp i banan. Det kräver mer press. Temperaturen imorgon ser ut att bli bra för det ändamålet. Jag ser fram emot matchen, spelarna är redo att köra.

Med strax över 11 000 sålda biljetter i skrivande stund ser torsdagens match ut att bli den mest besökta i UEFA Europa League-kval på Stadion. Högsta noteringen är 11 538 – 2013 års siffra mot dåvarande Premier League-klubben Swansea City FC.

– Supportrarnas stöd är en extra kraft för oss. De bär fram laget. När jag spelade i Östersund fick jag uppleva hur svårt det är att komma hit och spela. Vi hoppas de skapar en grym atmosfär imorgon för att hjälpa oss, säger Fouad Bachirou.

Uwe Rösler fyller i:

– Jag har stor tilltro till våra supportrar och vår stadion. Vi kommer att ha en bra publik bakom oss. Alla vill uppleva Europa igen, både vi och supportrarna. Imorgon står allt på spel och vi behöver deras stöd.

Den enda spelaren i MFF som definitivt är otillgänglig är Arnór Traustason, som rehabtränar efter sin ledbandsskada. Johan Dahlin har återhämtat sig från sin rygglåsning, men är ändå ett frågetecken.

– Johan Dahlin tränar inte idag. Han har en infektion och vi vet inte om han är tillgänglig. Alla andra ska träna och förhoppningsvis går allt bra, säger Uwe Rösler.

Utöver nedanstående spelare finns även MFF:s U19-målvakt, Lamin Sarr, med i truppen till torsdagens match.

Truppen

Kommer du?

Returmatch mot VfL Wolfsburg torsdag 27 februari. Med ditt stöd på läktaren kan vi nå åttondelsfinal!

huvudpartners

officiella partners