Inför MFF – IF Elfsborg

Publicerad 11 maj 2019 i Nyheter

Efter två raka bortamatcher är det äntligen dags att återigen beträda gräsmattan på Stadion när IF Elfsborg kommer på besök.

Köp biljetter

MFF har i de två senaste omgångarna varit på resande fot. Först oavgjort, 1-1, borta mot IFK Norrköping i den sjätte omgången och nu senast uddamålsseger, 2-1, borta mot Falkenbergs FF.

Men på söndag är det återigen dags för hemmamatch och för motståndet står ett IF Elfsborg som kommer till matchen med tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna.

– Elfsborg har bra spelare och är bra med bollen, men kan också vara effektiva med sitt kontringsspel. De senaste tio matcherna har dem gjort många mål framåt men samtidigt också släppt in en del bakåt, vilket innebär att där finns ytor som man kan verkligen kan hota och utnyttja, säger Uwe Rösler.

Förra årets möten lagen emellan slutade med två MFF-segrar, 2-1 borta och 2-0 hemma.

– I den sista matchen mot Elfsborg förra året hade vi en hög intensitet matchen igenom och gjorde mål först i den 60:e och 75:e minuten. Men även om det tog oss lite tid att avgöra så fick vi ändå i slutändan med oss det resultat som vi ville och förtjänade.

– Imorgon behöver vi spela med en hög intensitet, ha en bra kvalitet när vi har bollen och hålla tempot uppe under långa perioder för att få med oss tre poäng.

huvudpartners

officiella partners