Inför MFF – FC Zenit

Publicerad 22 november 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF jagar första segern i årets Champions League. En inspirerande uppgift, menar Sören Rieks som missade lagens första möte i Sankt Petersburg.

MATCHINFORMATION


Avspark: 21:00
Spelplats: Malmö New Stadium
TV Sändning: Matchen sänds i C More och TV4. Sändningen i C More startar 19.30 och i TV4 20.55.

jon dahl tomasson om

Läget i laget:
– Vi har kommer sakna ett par duktiga spelare imorgon. Utöver Ola, Jonas och Felix som är långtidsskadade så kommer JIB och AC inte heller till spel imorgon. Men jag vill ha fokus på de spelare som är här. Vi ska bygga vidare på prestationen som vi hade mot Chelsea, då är vi på god väg att få med oss ett fint resultat imorgon och i matcherna som återstår. Vi spelar för ett gott resultat, vi spelar för att gå vidare i Europa imorgon. Sen får folk kalla mig naiv eller inte men det är med den inställningen vi kommer attackera matchen mot Zenit. Vi vet att allt är möjligt här hemma på vår Stadion med våra supportrar i ryggen.

Motståndaren FC Zenit Sankt Petersburg:
–Alla lag har svagheter, även Zenit och det ska vi utnyttja. De flesta lag som möter Zenit skapar målchanser mot dem – det gjorde vi också så jag ser framför mig att vi kommer få ett antal vassa lägen med oss imorgon. Sen är det upp till oss att ta till vara på dem. Laget är alltid nummer ett för mig så tanken på att det här är ett skyltfönster för enskilda individer – det är ingen tanke som existerar i det här laget. Alla som spelar imorgon kommer göra allt för laget.

Att laget går för tredjeplatsen:
– Det är tredjeplatsen vi kämpar för imorgon. Vi är optimistiska och vi tror att vi har all möjlighet att nå den där tredjeplatsen. Det skulle vara fantastiskt för oss att förlänga säsongen ytterligare och få kröna den här Europaresan med ett slutspel i Europa League. Vi hamnade i en tuff grupp men vi har tagit oss ann utmaningen och ingenting är över. Tillsammans med våra supportrar är fortfarande allt möjligt

Sören Rieks om

Matchbilden imorgon:
– Vi har en matchplan som vi kommer följa. En bra matchplan tillsammans med ett fantastiskt stöd från läktaren så har vi en god chans att ta vår första seger imorgon. Men vi kan inte prata i termer som att den här matchen är enklare än någon annan. Då är vi illa ute. Vi möter ett lag som har flera individuellt skickliga spelare så det kommer krävas mycket av oss. Som lag så är det klart att vi vill vara med och slåss om poäng i varje match men vi måste vara ärliga med att vi hamnade i en väldigt tuff grupp. Trots det så går vi in och vill vara med och utmana och jag tycker vi har hanterat den här uppgiften på ett bra sätt.

Att kombinera en guldstrid i Allsvenskan med spel i Champions League:
– Det är fantastiskt att stå här ett par gånger under hösten och ha en match i Champions League och samtidigt vara med och tävla om ett nytt guld till föreningen. Det är en vardag som jag inte skulle vilja byta bort mot något annat. Ni hör ju själva – det är ju helt fantastiskt och få förunnat att få vara med om det som fotbollsspelare.

Vad laget gjorde bra i hemmamatchen mot Chelsea FC:
– Jag tycker vi gör det bra som lag. Vi gjorde det svårt för Chelsea samtidigt som vi gjorde det bra när vi hade bollen men framförallt så spelade vi bra tillsammans över hela banan.

Matchen mot Zenit:
– Vi inledde matchen väldigt bra, det är lätt att glömma med tanke på att resultatet stack iväg som det gjorde. Men vi har så klart tittat på matchen igen och analyserat och sett att vi har all möjlighet att hota Zenit här hemma på Stadion. Det handlar om att prestera 100 procent över hela banan i 90 minuter. På den här nivån måste du det för att få med dig resultatet. Vi ser goda möjligheter till att ta en seger imorgon och det är det vi kommer fokusera på.

huvudpartners

officiella partners