Inför MFF – Ballymena United FC

Publicerad 10 juli 2019 i Nyheter

På torsdag börjar årets resa mot gruppspelet i UEFA Europa League. Malmö FF börjar på hemmaplan mot Ballymena United FC från Nordirland.

Malmö FF – Ballymena United FC
Torsdag 11 juli
Stadion

KÖP BILJETT

MFF stod för en fin Europaresa förra säsongen då laget tog sig hela vägen till UEFA Europa Leagues sextondelsfinal mot Chelsea FC. På torsdag är det dags igen när en ny Europasäsong börjar för de himmelsblå.

Den första kvalmatchen spelas på hemmaplan mot Ballymena United FC från Nordirland och returmatchen spelas på bortaplan en vecka senare, den 18 juli.

– Förra året var annorlunda, första matchen spelades borta på en svårspelad plan mot Drita. Då fick vi med oss ett bra resultat inför returmatchen på hemmaplan. Det är målet även imorgon. Det är lärorikt att spela i Europa, utmaningarna är olika inför varje match. Nu går vi in på okänd mark vilket är spännande och vi har en stor utmaning framför oss vilket både spelarna, ledarna och hela klubben söker efter, säger Uwe Rösler.

Motståndarna tog sig vidare från förkvalet genom en vinst och en oavgjord match mot det färöiska laget NSÍ Runavìk. Uwe Rösler förväntar sig en fysisk match.

– Det är ett brittiskt lag med kämparanda, de spelar man för man och backar varandra på planen. Vi vill åka till Nordirland med ett bra resultat i ryggen. De är inte i säsong och vi måste visa att vi är det, vi måste ha samma bolltempo och passningsspel som vi visade mot Örebro SK.

Oscar Lewicki pratar om vikten av rätt inställning från start.

– Vi måste visa ett bra spel från första minuten och inte tro att vi kan gå ut och ställa skorna och att allt kommer att lösa sig. Går vi ut och gör en riktigt bra prestation så kommer resultatet att komma. Vi måste vara noga med bollen, hålla i den och spela med ett högt tempo.

TRUPPEN

Köp biljett

Stötta laget på plats till ett bra resultat. Vi ses på Stadion!

huvudpartners

officiella partners