Inför matchen mot Vikingur Reykjavik

Publicerad 04 juli 2022 i Herr,Nyheter

Efter förra säsongens Europaframgång kliver MFF på nytt i i kvalet till UEFA Champions League. På tisdag är det dags för det första mötet mot Vikingur Reykjavik.

OM MATCHEN:

Avspark: Tisdag 5 juli 19:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: Matchen sänds på MFF Play Premium.

Resan börjar här. Du är med och avgör var den slutar.

På tisdag möter vi det isländska laget Vikingur Reykjavik i första omgången av Champions League-kvalet. Det blir den första gången någonsin som vi möter ett lag från Island i vår europeiska historia.

MILOS MILOJEVIC OM…

Isaac Kiese Thelin:
Isaac har varit sjuk och idag var första dagen som han är symptomfri. Han är inte tillgänglig för matchen imorgon men hoppas att han är redo för Varberg till helgen. Han kan börja träna imorgon igen. Det är långt till Varbergsmatchen.

…Läget i truppen överlag:
Dennis och Niklas är redo för att kunna spela igen. Det är bara Oscar och Isaac som inte är tillgängliga för spel imorgon. Dennis hade en liten känning efter sina landslagsmatcher med Bosnien och vi valde att ta det försiktigt med Niklas som varit borta från matchspel i ett par månader.

…Insatsen mot Sundsvall:
Vi har truppen till att vinna matchen uppe i Sundsvall och det finns inga bortförklaringar till varför vi inte vinner. Jag tycker att vi kunde ha avslutat bättre. Vi var det bättre laget och det var en match där bollen inte ville gå in. Jag och spelarna är besvikna. Men så är fotbollen. Vi behöver vara lite lugnare i sista tredje delen, avsluta bättre och se till att stänga våra matcher. De som får chansen måste göra det de kan för laget.

…Att möta sitt gamla lag från Island:
Det hjälper! Vi kan lite mer om dem än vad de kan om oss. Jag har tränat många av spelarna och spelat med några av dem. Jag känner truppen jättebra och tycker inte att de kan överraska oss. De kommer kämpa med liv och död för att få med sig ett bra resultat hem till Island. Men det spelar ingen roll, om vi är redo och spelar vår match, kvittar det vilka vi möter.Vi respekterar alla motståndare och förbereder oss inom alla delar. Vi har kanske mer kvalité i truppen men du vinner inga matcher med de namn du har på pappret. Vi måste göra grundjobbet genom att vinna dueller, vara kompakta och aggressiva. Om vi gör ett misstag så kommer blir vi straffade. Vi måste hantera varje match med rätt energi. Det är nu vi måste vända på den här trenden.

…Försvarsspelet:
Vi tränar på försvarsspelet hela tiden men när man är på den här nivån blir man straffade direkt när man gör misstag. Det är ett problem och det är något som vi måste ändra på. Det är inte något vi som klubb kan leva med. Vi måste ha mod för att spela oss igenom våra motståndare när de sätter press på oss.

…Att avgöra matcherna tidigare: 
J­ag vill att vi dödar alla matcher om det är möjligt. Vi tar en match i taget. Vi kan inte tänka på att vi har vunnit med 3-0. Det gäller att vi gör våra mål och försvarar oss. Det viktigaste är att vi efter två matcher mot Vikingur står som vinnare. Om det ska avgöras imorgon eller på Island spelar ingen roll. Det viktigaste är att vi går vidare.

mATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners