Inför Malmö FF – Örebro SK

Publicerad 11 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Trots en tidig reducering till tio man kunde Malmö FF plocka hem sjunde raka allsvenska segern i Falkenberg i söndags. Nu väntar tabelltian Örebro SK hemma på Eleda Stadion.

Jo Inge Berget jublar med sina lagkamrater efter målet mot Falkenbergs FF. Norrmannen har gjort mål i fem raka matcher för MFF.

Allsvenskan rullar in i den 15:e omgången där Malmö FF möter Örebro SK under onsdagskvällen. MFF kan blicka tillbaka på en lång rad fina prestationer som lett till sju raka segrar. Senast mot Falkenberg fick laget slita hårt efter att redan i den sjunde spelminuten blivit reducerade till tio man, men en heroisk insatts gav tre nya poäng.

– Vi är glada över de insatserna vi har bakom oss men det är inte det vi fokuserar på nu. Säsongen är lång och det gäller att vi presterar hela tiden och inte sätter oss ner och känner oss nöjda. Det här är en lång sprint som inte är slut förrän i december, sa Jon Dahl Tomasson på pressträffen dagen före match.

Malmö FF kommer att få klara sig utan skytteligaledaren Isaac Kiese Thelin och lagkapten Anders Christiansen när tabelltian kommer på besök. Christiansen fick sin fjärde varning för säsongen mot Falkenbergs FF senast och är därmed avstängd, likaså Kiese Thelin efter det röda kortet han ådrog sig i söndagens match.

– Vi har en bred trupp fylld av talang och kompetens så jag är inte orolig över att vi saknar Isaac och AC imorgon, andra spelare kommer komma in och ta över deras roller. Det är ju det här en tränare älskar, att ge spelare möjligheten att kliva fram och växa, sa Jon Dahl Tomasson som kan glädjas åt att få tillbaka Oscar Lewicki som missat de tre senaste matcherna.

– När vi spelar så mycket som vi gör med match var tredje dag har vi inte råd att skynda folk tillbaka. Då måste vi vara extra noga med att ta hänsyn till om spelarna känner sig slitna eller har ont. Men jag är väldigt glad över att ha Oscar tillbaka och tillgänglig för match.

MFF-fostrade Agon Mehmeti gjorde mål för sitt Örebro i förra omgången.

Närkingarna reser till Malmö med ett färskt kryss i bagaget. I 1–1-matchen mot IFK Göteborg senast blev MFF-fostrade Agon Mehmeti lagets ende målskytt och anfallaren har inlett den allsvenska säsongen piggt. På nio framträdanden har Mehmeti gjort fyra mål när han nu ställs mot några av sina tidigare lagkamrater. Om ÖSK:s nummer nio har koll på spelarna i Malmö FF poängterar JDT att de himmelsblå har full koll på Örebro.

– Vi kommer att möta ett stabilt lag, vi har ju Daniel Bäckström som var assisterande tränare där tidigare, som har full koll på sitt gamla lag. Han har berättat mycket så vi vet precis hur Örebro spelar och var de besitter sina kvaliteter. Dessutom känner han till hur deras tränare och spelare tänker och det är ju härligt, sa JDT.

Matchen börjar 19:00 och sänds på Dplay.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners