Inför Malmö FF – Juventus FC

Publicerad 13 september 2021 i Herr,Nyheter

Sju år har gått sedan Malmö FF klev ut på Stadions gräsmatta för att premiärspela i UEFA Champions Legaue. I morgon är det dags igen när MFF för tredje gången, på kort tid, kliver in i ett gruppspel i en av fotbollens absolut finaste och största turneringar. Återigen är det klubben från Turin som står för motståndet.

Om matchen:

Avspark: 21:00
Spelplats: Malmö New Stadium
TV-sändning: Sändningen startar klockan 19.30 och streamas via Telia TV och C More.
OBS: För att se matchen på C More krävs paketet Plus eller Premium Plus. Läs mer här om de olika paketen.

Jon dahl tomasson om:

MFF:s rutin av Europa
– Vi har flera spelare i laget som spelat många stora europeiska matcher, både för Malmö FF men också varit i väg med sina landslag. Det har gett oss en rutin som gör att vi kan han hantera den här situationen väl. Med den här typen av matcher medföljer även en stor press och nervositet men med den rutinen vi har vet vi vad det är som väntar oss. Vi har också många spelare som vill och vågar ta ansvar och det är något som vi måste göra för att fortsätta lyckas.

Motståndaren Juventus
– Det är klart att när du möter spelare på den här nivån så gäller det att ha respekt för sin motståndare och minimera de egna misstagen, annars blir du straffad direkt. Men vi ska kliva in i den här matchen med stor ambition och vi ska försöka spela vårt spel. Vi ska vara modiga i morgon och kan känna oss trygga i det vi har presterat under kvalmatcherna. Tilltro till vårt eget spel är stor. Vi har spelat underhållande och fin fotboll genom hela kvalet och det är ett par högklassiga prestationer som tagit oss hit, till ett gruppspel i Champions League. Med den prestationen förtjänar vi att vara här. Vi har visat att vi kan spela ut lag som Rangers och Ludogorets och ingen kan ta ifrån oss det. Nu gäller det att fortsätta våga och att fortsätta vara ambitiösa.

Hemma på Stadion är allting möjligt
– Alla fotbollsspelares dröm är att spela i Champions Legaue. Nu får vi den möjligheten och vi ska vara med och leka med de stora grabbarna. Då gäller det att tro på sig själv och det gör vi. Vi har haft ett tufft program under sommaren, både fysiskt och mentalt och kanske var det så att det ställde till det för oss i helgen. Men det har ingen inverkan på den här matchen. Vi kommer möta motståndare som är av absoluta toppklass i Europa men vi ser bara möjligheter med att vara här. Juventus är jättefavoriter men här hemma med våra supportrar i ryggen är ingenting omöjligt för oss, här är allt möjligt.

huvudpartners

officiella partners