Inför Malmö FF – HJK Helsingfors

Publicerad 20 juli 2021 i Herr,Nyheter

Efter förra veckans avancemang väntar finskt motstånd för Malmö FF när kvalet till UEFA Champions League fortsätter. I den andra kvalrundan står HJK Helsingfors för motståndet och precis som i dubbelmötet mot Riga FC, inleder MFF på hemmaplan.

Om matchen:

Avspark: 19:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: MFF Play Premium
Sändningen startar 17:45.

Det finns ett antal biljetter kvar. Du som har årskort 2021, är supporter med ett Europapaket från säsongen 2020, eller är medlem i Malmö FF, har fram till och med onsdag 21 juli klockan 17:00 (två timmar före avspark) möjlighet att köpa biljett. Vänligen notera att det är först till kvarn på de resterande biljetterna. Skulle där finnas biljetter kvar under matchdagen kommer allmänheten att ges möjlighet att köpa biljett.

Jon Dahl Tomasson om:

Motståndare HJK Helsingfors:
De är ett bra och välorganiserat lag. HJK är tydliga i sitt sätt att spela fotboll och är ett bra omställningslag. De har vunnit många matcher hemma i den finska ligan och att vinna mycket stärker alltid ett lag. De kommer hit med stort självförtroende och det är ingenting vi kan underskatta. Jag tycker inte om att jämföra lag och motståndare med varandra men Riga var ett väldigt defensivt riktat lag och det tror jag inte att HJK är på samma sätt. Det kommer bli en tuff kamp, det är alltid lite hårdare och lite mer fysiskt spel i Europa.

Begret tillbaka, Moisander redo för debut:
JIB (Jo Inge Berget) har varit borta med skada men är med och tränar i kväll, dagen före match, och jag räknar med att han är tillgänglig för spel. Ola (Toivonen) är skadad, det vet vi sedan tidigare. Glädjande för oss är också att Niklas Moisander är med i truppen i morgon. Han kommer att inleda på bänken men är redo för spel. Det är en vältränad och pigg trupp vi har att tillgå. Många har fått spela mycket den senaste tiden och alla vill verkligen ta en plats i elvan.

10–1 i målskillnad på de tre senaste matcherna:
Det är härligt att göra mål. Fotboll ska spelas för supportrarna. Det ska vara en underhållande och sprudlande fotboll som MFF-supportrarna får se när de kommer för att stötta oss. Vi vill spela en modern fotboll och jag tycker att vi har höjt våra prestationer ytterligare när vi fått tillbaka våra supportrar. Men vi ska inte glömma bort att det är lika viktigt att försvara sig bra.

Sändningen presenteras av:

huvudpartners

officiella partners