Inför Malmö FF – Hammarby IF

Publicerad 09 april 2021 i Herr,Nyheter

Allsvenskan är äntligen tillbaka. Malmö FF tar emot Hammarby IF i säsongspremiären på Eleda Stadion.

Jo Inge Berget mot IFK Göteborg.

OM MATCHEN:

Avspark: 15:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: Kanal 5 och discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Läget i truppen:
Veljko Birmancevic och Oscar Lewicki är inte tillgängliga. Övriga spelare är friska och redo. Erdal Rakip är med i truppen.

Träningslägret på Öland:
Det var skönt att få till ett miljöombyte. Vi tränade väldigt hårt och fick även tid till att göra andra saker tillsammans utanför fotbollen. Det var jättebra. Lite blåsigt, men ett fint ställe.

Internmatchen förra helgen:
Antonio Colak gjorde hattrick. Han ser skarp ut och passar bra in i omklädningsrummet. En positiv kille. Det är alltid fint när ett nyförvärv visar framfötterna i en internmatch.

Hur Colak kommit in i laget:
Det har gått över förväntan. De andra spelarna har tagit emot honom på ett fantastiskt sätt. När man tar in nyförvärv kan det ofta ta lite tid, men Antonio har gjort det väldigt bra.

Premiärmatchen:
Planen är fantastisk där inne och det är vi väldigt glada för. I övrigt är vi glada över att komma igång, det har varit en lång försäsong. Förväntningarna är alltid stora på Malmö FF.

Eventuell mättnadskänsla i laget:
Det är inget tvivel om att det är något man ska vara uppmärksam på, men jag ser inte det hos våra spelare. De är ambitiösa och fokuserade. Förväntningarna är stora och pressen är stor. Vi älskar det för vi är Malmö och ska vinna. Spelarna har samma inställning som jag har. Det är jag helt säker på.

Motståndarna Hammarby:
Jag kikar inte så mycket på våra motståndare. Vi vet deras styrkor och deras svagheter.

Vem som lägger straffarna:
Det får ni se imorgon, det vill jag inte avslöja idag. Vi har flera duktiga straffskyttar. Vi vill gärna ha straff imorgon, så mycket kan jag säga.

Spelarintervju: Erdal rakip

Höjdpunkter:

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners