Inför kvartsfinalen i Svenska cupen

Publicerad 11 mars 2023 i Herr,Nyheter

Söndagens kvartsfinal mot Djurgården i Svenska cupen närmar sig. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför utmaningen som väntar i Stockholm.

Henrik Rydström och Anders Christiansen under en träning inför kvartsfinalen mot Djurgården.

Djurgårdens IF – Malmö FF
Söndag 12 mars 16:00
Tele2 Arena
Biljetter till bortasektionen kan du köpa här.

Teckna CMore för halva priset i tre månader samtidigt som du stöttar Malmö FF ekonomiskt. Använd koden MALMOCUPEN23 och klicka på knappen nedan för att komma till erbjudandet.

Henrik rydström om…

…truppläget inför matchen:
– Det är vinter och förkylningar figurerar överallt men vi har kunnat eliminera de sjukdomsfall vi haft inom gruppen på ett väldigt bra sätt och alla som varit krassliga är friska och har fått en bra träningsvecka. Att ha alla spelarna ute på träningsplanen är viktigt av många anledningar och som tränare är tiden på träningsplanen det bästa tillfället att få alla att förstå sina roller och tillsammans få en gemensam syn på hur vi ska spela.

…veckans uppladdning:
– Det har varit en bra vecka. Uppladdningen har sett ut som vanligt skulle jag säga. Vi gjorde klart Degerforsmatchen tidigt så vi kunde börja fokusera på den här matchen så snabbt det var möjligt. Sen är det ju så att om vi på sikt ska orka leverera på topp under en hel allsvensk säsong så behöver vi också ha en viss typ av träningar. Därför har vi haft ett par träningsdagar den här veckan där vi kört på tufft men med betoning på bra belastning.

…prestationen i cupgruppspelet:
– Jag är nöjd med spelarnas attityd så här långt. Oavsett vad som har hänt i matcherna så har vi inte gått ifrån hur vi vill spela och inte låtit eventuell frustration, jag säger eventuell frustration, påverka vår prestation. Har du mycket boll men kanske inte får in målen då är det lätt att falla ur ramen men det gör vi inte utan tvärt om har vi tålamod och är trygga i hur vi vill spela, vilket också är det som gör att vi vunnit matcherna i slutändan.

…söndagens motståndare:
– De kommer från en emotionell urladdning i Polen men annars så är det ju ett lag som de senaste åren har hittat en stabilitet i sin prestation utan att för den saken vara nyskapande. Vi har mött tre lag i gruppspelet som legat lågt och bara fokuserat på att försvara sig. Nu blir det en motståndare som vi utgår från kommer vilja kliva mer och vill vara med och diktera matchbilden och då blir det andra verktyg som vi kommer behöva använda. Men det är därför jag är så nöjd med den här träningsveckan för vi har visat att vi har många verktyg i vår verktygslåda. Och vi tycker alla att det ska bli kul att få använda lite andra verktyg än vad vi kanske gjort hittills under cupspelet.

Se matchen på Erics

Se våra matcher på Erics Bar & Restaurang. Boka bord genom att maila erics@mff.se eller ringa till: 0735 25 61 79. Till säsongen 2023 har Erics en ny matchmeny. Spana in den nya meny här.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners