Inför IFK Norrköping – MFF

Publicerad 27 april 2019 i Nyheter

Med tre raka segrar i ryggen väntar en tuff bortamatch för MFF när man möter IFK Norrköping under söndagen.

IFK Norrköping har spelat in sex poäng på de fem första omgångarna. En vinst, tre oavgjorda och en förlust är kanske inte riktigt den utdelning som östgötarna hade hoppats på, men det är en svår motståndare som MFF ställs emot menar Uwe Rösler.

– De kommer att vara uppe och slåss i toppen i slutet av säsongen. Vi har förlorat de två senaste matcherna på bortaplan mot Norrköping men vi känner oss starka nu. Tre raka segrar har gett oss ännu mer självförtroende. Vi har skapat ett momentum. Låt oss bygga vidare på det, säger Uwe Rösler.

I mitten av mars i år spelades en träningsmatch mellan lagen på Östgötaporten – en match som IFK Norrköping vann med 4-1. MFF kunde dra många lärdomar av den matchen.

– Det var väldigt bra att vi spelade mot dem på försäsongen. Vi lärde oss mycket om Norrköping, hur de vill spela och hur de vill anfalla. Vi hade stort bollinnehav i den matchen men de straffade oss när vi gjorde misstag. Imorgon måste vi prestera bättre.

Lasse Nielsen saknas fortfarande på grund av skada i en i övrigt frisk MFF-trupp. Till matchen mot IFK Norrköping är Behrang Safari tillbaka i den 19-mannatrupp som reser till Norrköping under lördagen.

huvudpartners

officiella partners