Inför hemmamatchen mot Örebro

Publicerad 19 maj 2009

När MFF spelar årets femte hemmamatch på Swedbank Stadion onsdag kväll står ett formstarkt Örebro SK för motståndet – och publikfavoriten Agon Mehmeti är tillbaka.

Malmö FF – Örebro SK
Swedbank Stadion onsdag 20 maj 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Gabriel, Jimmy Dixon, Ricardinho, Jasmin Sudic, Ulrich Vinzents

Mittfältare och anfallare: Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Daniel Larsson, Edward Ofere, Jiloan Hamad, Robert Åhman Persson, Agon Mehmeti.

Åtta mål på nio omgångar. I match efter match skapade målchanser, men bommade avslut. Samtidigt: ett förvarsmässigt starkt lag som presterar långa perioder av riktigt bra spel. På Söderstadion i söndags detta MFF:s vårscenario i smärtsamt tydlig dager: 8-2 i avslut på mål, 18-6 i avslut totalt, förkrossande spelövertag -likväl förlust med 0-1. Inför årets femte hemmamatch på Swedbank Stadion, Örebro SK onsdag kväll, är därför måltorkan ett närmast ofrånkomligt samtalsämne när Roland Nilsson möter upp efter tisdagsträningen för några kommentarer.

– Vi spelar en väldigt bra fotboll mot Hammarby; vi trycker tillbaka dem in i deras straffområde långa stunder, men vi saknar skärpa i det sista momentet, och det är både oskicklighet och oflyt som ligger bakom det, säger Roland Nilsson.

Ser du något mönster i hur chanserna skapas och missas i matcherna?
– Nej, det är väldigt olika situationer, allt ifrån friläge med målvakten till nick och skott. Vi har stor variation i hur vi kommer fram till våra målchanser, och det är något bra. Vårt anfallsspel bygger på att det ska vara svårt att läsa oss, att vi ska ta oss fram på många olika sätt.

Roland Nilsson betonar att det inte är aktuellt att ändra på något i spel eller formation.
– Det är viktigt att vi bara fortsätter. Vi ska inte börja laborera för att vi inte klarat av att göra så många mål som vi önskat. Får vi bara ett mål så löser sig mycket, det har vi sett i flera matcher. Men ofta har vi fått fortsätta jobba för att lösa den där knuten.

Onsdagens gäster Örebro har haft måltrend liknande MFF:s under våren, med få insläppta och få gjorda framåt. Men den senaste veckan har det lossnat en del: sju mål på tre matcher, som också är tre raka segrar över Hammarby, HBK (i cupen) och GAIS. Det lär alltså vara formstarka närkingar som kommer till Malmö för att revanschera sig för dubbelförlusten i fjolårets serie, 0-3 hemma i Örebro och 1-3 på Malmö Stadion.

I MFF:s matchtrupp en förändring: Agon Mehmeti är tillbaka, fri från sina ljumskproblem, vilket ”går ut över” Jimmy Durmaz.
– Jimmy gjorde ett godkänt inhopp senast, men vi vill ha fler alternativ längst fram, kommenterar Roland Nilsson.
Skadefri är nu också Jeffrey Aubynn, tillbaka i träning men inte till hundra procent. Kvar på skadelistan Rick Kruys, David Durmaz och Miljan Mutavdzic.

/Tobias Christoffersson