Inför hemmamatchen mot Kalmar FF

Publicerad 27 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Efter avancemanget till UEFA Europa League är det återigen dags för Allsvenskan när Kalmar FF väntar på Eleda Stadion på söndagseftermiddagen.


OM MATCHEN

Avspark: Söndag 28 augusti kl. 17.30
Arena: Eleda Stadion
Sändning: Discovery +

Andreas Georgson om:

Johan Dahlin:
Han tränade inte idag utan fokuserade på att återhämta sig. Det återstår att se om han är med imorgon.

Sören Rieks:
Sören är inte tillgänglig än, men vi hoppas han kan vara redo till matchen på onsdag.

Oscar Lewicki:
Oscar var med på både uppvärmning och i possessionspel. Det var kul och allt såg jättebra ut. Jag vågar dock inte uttala mig om han kan vara med på onsdag, men han är inte med imorgon.

Kalmar FF:
De sätter ett högt värde i att vara sig själv och följa sin egen identitet oavsett vilka de möter. Det är ganska lätt att förutse hur det kommer att se ut, men de är också flexibla i det spelsättet, både i anfallsspelet och försvarsspelet, och det gör att, även om du vet hur det kommer se ut, måste förbereda dig för olika scenarion, vilket är det kluriga. Kalmar kan växla i en match mellan olika formationer, då behöver du förbereda mer än ett scenario.

Sebastian Nanasi:
Det blir speciellt. Det är kul att han har tagit en plats och spelat hela tiden och gjort det bra, det är precis det vi vill med ett lån. Han hamnade i en sits, lite oväntat tycker jag, där han inte fick så mycket speltid hos. Det är en spelare vi tror oerhört mycket på och som kommer bli tuff att hantera här hemma. Han kommer vilja visa att han borde spelat mer. Nu har han röd tröja på sig och imorgon ska vi göra allt för att göra det svårt för honom.

Om att spela i Allsvenskan igen efter kvalspelet i Europa:
Den mänskliga hjärnan och psykologin i att ladda om är ganska svårförutsägbar ibland. Jag tycker att vi hittills varit duktiga på det, också duktiga på att använda fler än bara elva spelare. I de här perioderna kommer vi behöva använda hela truppen, men det behöver göras med balans. Hur mycket byter vi ut för att behålla stabilitet men att få in fräschhet och hunger till varje match. Det är en balansgång. Vi lägger mycket kraft på att fundera på hur vi får ut max av hela truppen.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners