Inför hemmamatchen mot Halmstad

Publicerad 19 juli 2009

Nu vänder Allsvenskan och ett dubbelmöte med Halmstads BK väntar för MFF. Inför första matchen på Swedbank Stadion måndag kväll betonar Hans Gren vikten av att verka i nuet och meddelar också att Labinot Harbuzi är tillbaka i truppen.

Malmö FF – Halmstads BK
Swedbank Stadion måndag 20 juli 19.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Ricardinho, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Edward Ofere, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad.

Avstängd: Guillermo Molins.

Med måndagens hemmamatch mot Halmstads BK och nästa måndags bortadito på Örjans vall vänder Allsvenskan. I dubbelmötet ställs två lag mot varann som inte vunnit sedan den 10 maj och är i starkt behov resultatmässig trendvändning.
– Detta är sista matchen i våromgången, sedan är det femton till. Hur det gått i de tidigare är inget vi kan tänka på nu. Det enda vi kan fokusera på är nuet och att jobba där vi är. Sedan får vi se hur resultaten blir, säger Hans Gren efter söndagens stängda träning inne på matcharenan Swedbank Stadion.

Lördagens träning inne på Malmö Stadion ackompanjerades av en storartad supportermanifestation, då inte heller ett ihållande regn kunde släcka cirka 200 närvarande personers passion och glöd för sitt lag.
– Den kändes som en kulmen på det stöd vi upplevt från olika håll. Vi har fått bra stöttning av folk runtomkring, och det är något som både spelare och ledare reagerat positivt på, säger Hans Gren.

I den resultatmässiga uppförsbacken fortgår förstås det hårda arbetet på träning, men tränarna hittade inte så mycket att ta fasta på från förra matchen, BP borta, som ju förrycktes genom en tidig utvisning på Guillermo Molins.
– Det blir alltid många ’om’ och ’men’ när man talar om en sådan match efteråt. Vi gör en ganska bra insats jobbmässigt efter utvisningen, och det är inget spelmål vi släppte till, annars tänker vi inte så mycket mer på den matchen. Vi jobbar vidare på vårt sätt att spela. Vi har en grundidé, och utifrån den gör vi justeringar beroende på vilken motståndare vi möter, vilka spelare vi har att tillgå och vilken form de är i.

Vad blir viktigt mot just HBK?
– Vi kommer att möta ett HBK som är väldigt aggressiva. Det har de haft framgång med mot oss tidigare, säger Hans Gren och syftar förstås på nesliga 0-3 på Malmö Stadion ifjol.
– Vi gjorde en väldigt dålig match då och de en väldigt bra. Nu gäller det för oss att komma ur en hård press ganska tidigt, och det är vi förberedda på.

Frånsett Miljan Mutavdzic är MFF-truppen glädjande nog helt skadefri. I matchtruppen två förändringar: ”Gische” byter av Daniel Larsson i ”utvisningsbåset” och Daniel tar plats i truppen. Tillbaka är också Labinot Harbuzi, som ställdes över senast. Nu är läget annorlunda.
– Han är en spelare som fortfarande tillhör MFF, och vi har fått positiva tecken från Labinot i veckan. Han är fullt motiverad, och tillsammans fokuserar vi på att vara positiva i nuet, säger Hans Gren.

Tobias Christoffersson