Inför genrepet mot Häcken

Publicerad 23 mars 2008

MFF:s genrep mot Häcken kommer enligt planerna att spelas inne på Malmö Stadion, avspark annandag påsk 15.00. I sista matchen innan allvaret börjar saknar Roland Nilsson tillgång till en sextett landslagsspelare, vilket troligtvis innebär att Guillermo Molins spelar på topp och Robin Nilsson och Labinot Harbuzi på mittmittfältet. Provspelande brassen André Nascimento börjar på bänken.

Malmö FF – BK Häcken
Måndagen 24 mars 15.00, Malmö Stadion

Trolig startelva för MFF:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Anders Andersson, Gabriel, Behrang Safari

Robin Nilsson

Babis Stefanidis, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn

Niklas Skoog, Guillermo Molins.

Ersättare: Dusan Melichárek, Christian Järdler, Joakim Nilsson, Jiloan Hamad, Niklas Hansson, André Nascimento.
Skador: Edward Ofere (ljumske), Jimmy Dixon (förkyld).
På landslagsuppdrag: Jonatan Johansson, Daniel Andersson, Ola Toivonen, Anes Mravac, Agon Mehmeti, Dejan Garaca.

Så var det dags att styra stegen till Stadion för första gången i år, för allsvenskt genrep en vecka innan seriepremiären. Alltid en speciell känsla att stjäla sig en smygtitt inne på matcharenan alldeles innan allvaret börjar – men i år är förstås känslorna så många fler. För dem som påskvinterriktigt påbyltade tassar in i betongtemplet är det ju faktiskt början till slutet av en femtioårig epok, en försmak till det långa avsked som blir säsongen 2008: avskedet till Malmö Stadion.

Dessbättre förblir vemodet hanterligt såväl av det faktum att kära Stadion kommer att finnas kvar där (även om föreställningen av en tempelrest i form av en himmelsblå klagomur inte framstår som alldeles otänkbar) som av att en ny kultplats är under uppförande – så varför inte kila upp på utsiktsplatsen över Swedbank Stadion-bygget och ta en titt på framtiden innan matchen?

Sex spelare på landslagsuppdrag
MFF genrepar mot Hisingens stolthet BK Häcken, som förberett sig för sin säsong i Superettan bland annat genom träningsmatchresultat som 2-0 över GAIS och 1-4 mot Elfsborg, samt med ett träningsläger i Turkiet nyligen. Roland Nilssons förväntningar på MFF:s insats i matchen ligger helt i linje med de han hyst tidigare under försäsongen:
– Jag vill se att vår inställning fortfarande är på topp, att vi går ut och kämpar på och inte har något annat i huvudet än matchen.
MFF tvingas vara utan en sextett landslagsspelare, varav Daniel Andersson, Jonatan Johansson och Ola Toivonen sannolikt varit män för startelvan, men där också Agon Mehmeti, Anes Mravac och Dejan Garaca saknas. MFF-tränaren försöker ta sakernas tillstånd med jämnmod, men medger att frånvaron stör förberedelserna för premiären mot IFK Göteborg.

Allroundkunnig brasseforward aktuell för lån
Påskdagens träning förlades till Kulladals konstgräs, dit lite fler åskådare än vanligt sökt sig. Anledningen förstås André Nascimento, 26-årig brasiliansk forward på provträning. På träningens tvåmålsspel fick han spela i reservelvan, men Roland Nilsson meddelar att han är aktuell för morgondagens men börjar på bänken.
– Det är en spelare som varit på gång ett slag, och som vi har fått rekommenderad av folk som vet vad som krävs av de brasilianska spelare som kommer till allsvenskan, säger Roland Nilsson om André Nascimento.
Sportchef Hasse Borg, som var på plats på träningen, utvecklar lite:
– André Nascimento är en allroundkunnig forward som har spelat i olika positioner i anfallet och har gjort en del mål i State Championship, den regionala liga han spelar i. Han har många ögon på sig bland lagen där. Vi kommer att ha honom här i ett par dagar och sedan gör vi en utvärdering. Bestämmer vi oss för honom blir det en utlåning med option på köp.

Med Jonatan och Agon borta och Ofere skadad fylls forwadplatsen bredvid Niklas Skoog förmodligen av Guillermo Molins, som spelat från start till höger på mittfältet i de flesta träningsmatcherna. Babis Stefanidis fyller upp den platsen, medan Robin Nilsson vikarierar för Daniel Andersson och Labinot Harbuzi matchas på offensiv central mittfältsposition.

Matchintänkterna till BRIS
I samband med matchen sker en insamling där alla intäkter går till BRIS. Malmö FF vill tacka
Malmö Stad, som ställer upp med gratis med planhyra och personal liksom GdR, som ställer upp med ordningsvakter gratis. Inträdet är 40 kronor för vuxna. Innehavare av SITT-kort, liksom ungdomar till och med 18 år, har fri entré (onumrerade platser) – men det kommer också att finnas personal med insamlingsbössor på Stadion att ge en slant till.

/Tobias Christoffersson