Inför FK Karlskrona – MFF

Publicerad 29 februari 2020 i Herr,Nyheter

Vi ställs mot division 1-laget FK Karlskrona i Svenska Cupens andra gruppspelsmatch.

biljetter till bortasektionen

Från sextondelsfinal i UEFA Europa League till Svenska Cupen mot FK Karlskrona – det är tvära kast för Jon Dahl Tomasson och hans spelartrupp.

– Stämningen i laget är bra. Det är klart att vi är besvikna över förlusten men vi mötte ett bättre lag, det får vi vara ärliga och säga. Men det är bra att vi har en ny match direkt, så det gäller för spelarna och gå ut och visa att de vill vinna, säger Jon Dahl Tomasson.

Årets cupspel inleddes med en bekväm 8–0-seger mot Syrianska FC på Malmö IP. På söndag väntar ännu ett motstånd från lägre divisioner och det är bara tre poäng som gäller menar Tomasson, inte minst för att de fyra bästa gruppvinnarna får hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

– Vi är Malmö FF så vi vill vinna allt. Att spela på hemmaplan i en eventuell kvartsfinal är naturligtvis en fördel.

Med bara ett par dagars vila efter veckans Europamatch flaggar Jon Dahl Tomasson för att det blir ett par förändringar i startelvan.

– Det kommer bli några förändringar i laget. De som spelar ska komma in med mycket energi, visa framfötterna och ha rätt ”mind set”.

Rasmus Bengtsson tvingades kliva av i matchen mot Wolfsburg men är tillgänglig för spel på söndag. Arnór Traustason och Bonke Innocent dras fortfarande med skador och är inte aktuella för truppen.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners