Inför finalen i U21 Allsvenskan

Publicerad 30 oktober 2023 i Herr,Nyheter

På tisdagen är det dags för final i U21 Allsvenskan mot IF Elfsborg på Borås Arena. Här är Theodor Olssons tankar inför matchen som spelas kl 18:00.

Theodor Olsson.

MATCHFAKTA

IF Elfsborg – Malmö FF
Tisdag 31 oktober 18:00
Borås Arena

Tv-sändning: Matchen sänds på Fotbollplay.se, ElfsborgPlay och BT.se.

Theodor Olsson OM…

…tisdagens final:
– Det skiljer sig inte speciellt mycket när det gäller förberedelser, men såklart finns det en extra krydda i att det är final. Det är inget jag har behövt påtala för spelarna utan att jag vet att de vill vinna för lagets skull. Som Isaac (Kiese Thelin) sa idag så älskar vi att spela matcher som betyder allt och även om det nu är en U21-final är det ett SM-guld som står på spel.

…betydelsen för unga spelare:
– De får känna att de är en del av A-lagsorganisationen och får spela med spelare som har en enorm erfarenhet, exempelvis Jonas Knudsen som spelat varenda U21-minut och tidigare spelat åttondelsfinal i VM. Många yngre drömmer om att få upplevda detta och att få se hur dessa spelare för sig i sammanhang som dessa betyder mycket.

...stämningen i truppen:
– Det har hela säsongen varit en fantastiskt god stämning kring U21-laget, trots att det varit blandat med spelare från A, P19 och P17. De äldre spelarna har tagit ett stort ansvar samtidigt som de yngre har visat upp en härlig hunger och ständig vilja att utvecklas och bli bättre.

huvudpartners

officiella partners