Inför cupfinalen i Stockholm

Publicerad 25 maj 2022 i Herr,Nyheter

Med ett dygn kvar till cupfinalen satt Milos Milojevic på presspodiet och delade med sig av sina tankar inför torsdagens uppgift. En match där MFF går för sin 15:e cuptitel.

Om matchen

Avspark: 15:00
Spelplats: Tele2 Arena
TV-sändning: Matchen sänds på SVT och SVT Play.

Milos Milojevic om:

OM SKADELÄGET:

– Det är en bra skola för mig och en bra erfarenhet att ha i den här branschen. Så klart är det är inget vi förväntat oss eller haft med i planeringen men jag tar 100 procent ansvar. Ur ett längre perspektiv är det inte så illa som det ser ut. Lika långt in i säsongen i fjol hade MFF haft 18 skador. Nu har vi haft 14. Skillnaden nu är att många av skadorna kom samtidigt, vilket förstås är väldigt olyckligt.

OM TRUPPLÄGET INFÖR FINALEN

– Skadeläget har varit extremt. Nu är det inte så längre. Alla är redo utom David Edvardsson som fortfarande går framåt i sin rehab. Man skulle kunna säga att jag nu har ett omvänt problem. Vem ska jag ta ut? Och där är det är många delar som måste vägas in. Spelare som spelat mycket den senaste tiden är i en annan form än de spelare som kanske inte spelat på fyra, fem matcher. Det är ett avvägande som vi i ledarstaben måste göra. Vi kanske inte kan spela med sex spelare som precis kommit tillbaka från skada, samtidigt. Men alla utom David Edvardsson är redo att spela. Även Niklas Moisander är redo och med här i Stockholm.

OM MAN ÄR REDO ATT CHANSA MED SPELARE SOM NYSS KOMMIT TILLBAKA FRÅN SKADA

– Det som är bra i det här läget är att vi kan chansa lite mer för det är bara en match kvar innan det är sommaruppehåll. Alla kommer ha möjlighet att återhämta sig ordentligt efter matchen imorgon. På så sätt är det bättre läge att chansa nu än senast vi var här.

VAD SOM ÄR SPECIELLT MED EN FINAL

– Finalen är en match då allt står på spel. Taktik är viktigt, men i en sådan här match handlar också väldigt mycket om hjärta. Vad kan vi påverka under 120 minuter? Blir det straffar har vi spelare med bra erfarenhet. Men där krävs det också tur. Straffar är alltid lite av ett lotteri tycker jag.

OM MFF-SUPPORTRANAS BETYDELSE 

– Det betyder väldigt mycket för oss att få med 7 000 supportrar till Stockholm. Det är en bortamatch på Hammarbys hemmaarena och det är underbart för oss och killarna att ha supportrarna med oss. Det var ett fantastiskt stöd vid träningen häromdagen och de ska veta att deras stöd verkligen hjälper laget.

VAD HAR VARIT BÄST OCH TREVLIGAST MED ATT TRÄNA MFF SÅ HÄR LÅNGT

– Om och när vi vinner i morgon blir den trevligaste dagen hittills. Det har varit härligt och trevligt att gå till jobbet varje dag men ännu så länge har vi inte vunnit något stort. 

matchvärd

huvudpartners

officiella partners