Inför bortamatchen mot Örebro SK

Publicerad 09 september 2020 i Herr,Nyheter

Efter säsongens första landslagsuppehåll är det äntligen dags för allsvensk fotboll igen. Den första av veckans två matcher är en bortamatch mot Örebro SK.

Fyra MFF:are var borta på landslagsuppdrag. Förutom lagkapten Anders Christiansen och skytteligaledaren Isaac Kiese Thelin var även Arnór Traustason och Felix Beijmo iväg för att spela landskamper.

– Det är alltid en ära att vara med i landslaget, så det är en stor komplimang till spelarna att de har presterat bra. Någon av spelarna kan behöva lite vila efter en landslagssamling men det är individuellt, säger Jon Dahl Tomasson om de aktuella spelarna.

Tomasson bekräftar att Isaac Kiese Thelin, som var tillbaka i Malmö redan under tisdagen, kommer att starta på Behrn Arena. Truppen är i stort sett skadefri menar Tomasson och har glädjande besked kring flera spelare inför veckans matcher.

– Truppen är mer eller mindre skadefri men alla är inte helt klara för spel. Ola [Toivonen] är tillbaka och Bonke är på väg tillbaka efter sjukdom men är inte riktigt redo ännu.

Även Johan Dahlin är tillbaka i truppen och reser med till Örebro. Däremot kommer matchen för snabbt för Arnór Traustason och Felix Beijmo som har varit iväg med Island respektive Sverige U21 för landslagsmatcher. Franz Brorsson missar också matchen på grund av avstängning.

Isaac Kiese Thelin är i delad skytteligaledning och kommer att starta i matchen mot Örebro SK.

Det var bara en knapp månad sedan de båda lagen stötte på varandra i Allsvenskan – då blev det MFF-seger med 2–1 efter mål av Erdal Rakip och Adi Nalic. På torsdag väntar returmötet i Örebro och Jon Dahl Tomasson vet vad som väntar.

– De fick med sig ett bra resultat senast när de vann mot Norrköping. Vi vet precis vad de är bra på och vad de är mindre bra på. Senast mötet mot dem vann vi med 2-1 och jag tycker att vi spelade bra, men vi borde ha avgjort matchen tidigare.

– Jag har alltid stor respekt för motståndarna men jag tittar mest på oss själva. Vi ska göra rätt saker och gör vi det så kommer vi att prestera bra. Det är jag säker på.

huvudpartners

officiella partners