Inför bortamatchen mot Halmstad

Publicerad 12 maj 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydströms tankar inför den åttonde omgången av Allsvenskan.

Henrik Rydström och assisterande tränare Theodor Olsson under en inför matchen mot Halmstads BK.

Matchinfo

Halmstads BK – Malmö FF
Söndag 14 maj 17:30
Örjans vall
TV-sändning: discovery+
Radio: MFF Play

Vår sektion på Örjans vall är slutsåld. Du som ska stötta laget på plats i Halmstad kan läsa supporterinformationen här.

Henrik Rydström om

Halmstads BK
– Vi har givetvis respekt för Halmstad. Vi vet att det är ett lag som framförallt på hemmaplan är starka resultatmässigt, det talar för sig själv att de slagit AIK, Djurgården och Häcken. Vi vet var deras styrkor ligger, de har kunnat försvara sig lågt, få ner tempot i matchen när motståndarna har bollen – men när de sedan själva har bollen har de varit det laget i Allsvenskan som skapat mest på omställningar. Så det är en bit i deras spel som både är skicklig och som vi måste hantera. 

– Och sen är det som vanligt: när vi vet det och har sett det, så måste vi fokusera på oss själva och hoppas att vi kan fortsätta spela den lekfulla fotbollen vi har gjort hittills. 

Att ta ledningen i matchen
–  Det finns väldigt mycket siffror som talar för att laget som tar ledningen – många gånger ökar sin chans att vinna matchen. Sedan är det inte alltid så. Men det är klart att det ger en matchbild därefter. Det är också beroende på vilken typ av lag som tar ledningen: är det ett attackerande lag så kanske matchbilden ändå blir den samma trots att man leder. Men är du ett lag som Halmstad, ett av lagen som har haft minst bollinnehav av alla så gör ju det att du stärks i sättet du spelar fotboll på. Det blir helt enkelt ännu mindre yta att spela fotboll på. Men vi har också visat att i de matcherna där vi hamnat i underläge mot lag som ligger lågt, Degerfors i cupen exempelvis och BP borta, så är vi är förberedda och redo att kunna hantera olika scenarion i matchen. 

Om att bibehålla ett vinnande koncept
– Jag har varit inne på det tidigare men om man ser till Malmö förra året så har det varit en prioritet att sätta en struktur, en ryggrad, inte ändra för mycket där om man inte måste, det tycker jag gäller fortfarande. Sedan får vi se, det är exempelvis glädjande att Anton (Tinnerholm) är tillbaka, Joseph (Ceesay) har gjort det jättebra och nu får vi ytterligare alternativ. Vi hade ju en vecka där AC och Steffo vilade och då kom Sören och Taha in och gjorde det jättebra och sedan kom Steffo och AC tillbaka och gjorde det jättebra. Jag tror det är viktigt att känna att även om det är vissa som spelat lite mer så är det fortfarande gruppen som gör det. Vi behöver alla. Det är det som är nyckeln för att vi ska kunna ändra matchbilden eller bibehålla kvalitén i en match.  

mATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners