Inför bortamatchen mot Gefle

Publicerad 23 september 2009

Wilton Figueiredo, Rick Kruys och Agon Mehmeti är tillbaka i truppen när MFF torsdag kväll uppsöker Strömvallen med ambitionen att ta tredje raka segern.

Gefle IF – Malmö FF
Strömvallen torsdag 24 september 20.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Gabriel, Ricardinho, Markus Halsti, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Edward Ofere, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Agon Mehmeti, Pontus Jansson.

Efter måndagens fantastiska 5-0-seger över Elfsborg har MFF gjort två träningspass, de som spelade den matchen dock bara ett; båda på Malmö IP:s konstgräs som förberedelse inför Strömvallens.

– Återhämtning och ladda batterierna, det är det enda som gäller när det är så här tätt mellan matcherna, säger Roland Nilsson.

Wilton Figueiredo, Rick Kruys och Agon Mehmeti är tillbaka i truppen efter sina avstängningar, medan Ulrich Vinzents, sjuk i måndags, ställs över i den här matchen.

– Ulrich är inte sjuk längre, men vi väljer att spara på honom.

Visst frågetecken fanns för Robert Åhman Persson, som fick kramp i ljumsken efter matchen mot Elfsborg, men han känner sig ok nu och är med i truppen. Detsamma gäller Daniel Andersson, som inte fick kramp men som efter tre veckors skadefrånvaro lämnade planen med halvtimmen kvar att spela.

Gefle lär komma till match ordentligt revanschsugna. Fast knappast specifikt gentemot mot MFF; gästrikarna var nog mer än nöjda med den poäng de fick med sig från 0-0-mötet på Swedbank Stadion i våras. Däremot efter tre raka förluster i allsvenskan, varav senast hela 0-4 borta mot GAIS.

– En ny match med nya förutsättningar. Gefle spelar helt annorlunda än Elfsborg och lär nog backa hem och ligga tätt, precis som de gjort i många andra matcher… Det finns ett hårt jobb att göra den här gången också, men vi ska tänka på vad vi gjorde mot Elfsborg som blev så bra. När man vinner med 5-0 är det lätt att bara se anfallsspelet, men jag skulle vilja säga att vårt försvarsspel var minst lika viktigt för segern, säger Roland Nilsson.

Efter tre år av mer eller mindre smärtsamma förluster bröt så MFF trenden på Strömvallen ifjol med en 2-1-seger, målen av Labinot Harbuzi och Jonatan Johansson. Även hemmamötet med Gefle slutade med seger, 2-0 efter mål av Guillermo Molins och Jimmy Dixon.

Tobias Christoffersson