Inför bortamatchen i Berlin

Publicerad 12 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Halva gruppspelet i UEFA Europa League är avklarat och efter förlusten i Malmö väntar returmötet mot Union Berlin under torsdagskvällen.

Åge Hareide under dagens matchförberedande träning i Malmö.

FC UNION BERLIN – Malmö ff

Avspark: Torsdag 13 oktober, kl. 21:00
Spelplats: Stadion An der Alten Försterei
TV-sändning: Matchen sänds på Viaplay

Åge Hareide om…

…Ismael Diawara

– Hade det varit upp till mig hade jag skrivit nytt kontrakt med honom. Han är en bra målvakt, men vi är i en situation att vi har två bra målvakter. Johan är lite mer erfaren och Ismael är mer up-and-coming. Ismael har varit avgörande för oss i flera matcher och spelat mycket på senaste. Det har Johan tagit på ett bra sätt.

… Läget i truppen

– Lasse [Nielsen] och Sören [Rieks] är inte med. De långtidsskadade är borta också naturligtvis. Annars ser det bra ut, alla som har rest är tillgängliga. Vi roterade en del mot Värnamo så vi ska vara redo för en fysisk match imorgon.

…Insatserna i Europaspelet

– Vi känner kanske att vi inte helt har fått betalt för de jobbet vi har gjort i Europa. Vi var i ledningen två gånger mot Union SG, gör en bra insats mot Union Berlin och spelar med en man mer. Det har varit lite av en ”nästan-känsla”. Vi ska gå ut och vara modiga och spela med passion imorgon.

…Trycket från läktaren

– Det är fantastiskt att spela inför en bra atmosfär så länge det inte sker saker som hände sist. Det är farligt och vi kan inte ha rädda barn och föräldrar på fotboll. Vi får hoppas att vi bara får njuta av en bra atmosfär på läktaren imorgon och ingenting mer.

…Spelet sista tredjedelen

– Vi har jobbat med att ha mer kvalitet på våra inlägg och på löpningar offensivt. Det har vi haft stort fokus på. De tre senaste matcherna har vi haft för många spelare i uppbyggnadsspelet, vi behöver fler folk högre upp i banan för att öka chanserna att göra mål framåt.

huvudpartners

officiella partners