IK Sirius – Malmö FF 0–4

Publicerad 07 juli 2018 i Matches

En övertygande insats i Uppsala slutade med 4-0-seger och tre sköna poäng.

Det var ett taggat Malmö FF som kom till start i den allsvenska omstarten. Matchen var bara drygt tre minuter gammal när Carlos Strandberg vaskade fram en bra målchans. Anfallaren drog iväg i djupled och sköt ett vänsterskott som gick tätt utanför målvaktens bortre stolpe.

I den 13:e minuten var det nära ledning när Markus Rosenberg mötte Eric Larssons inlägg med huvudet, men nicken gick utanför. Rosenberg fick en ny chans två minuter senare och då var det inget snack om saken. En öppnande långboll nådde Sören Rieks som vände inåt och hittade MFF-kaptenen i straffområdet, som tryckte av distinkt och satte bollen intill den första stolpen.

Malmö FF svarade för en fin första halvlek och radade upp lägen att utöka ledningen, bland annat genom ett ribbskott från Strandberg och en nick alldeles utanför stolpen från Rieks. Men det var alltjämt 1-0 på resultattavlan när domaren blåste för halvtidsvila.

MFF rivstartade den andra halvleken och utökade ledningen redan i den 47:e minuten. Rosenberg snappade påpassligt upp en misslyckad passning i Siriusförsvaret och fri med målvakten rullade han enkelt in bollen i mål. Två minuter senare var det dags igen. Ett tjusigt anfall avslutades av Arnór Traustason, på pass från Carlos Strandberg.

Halvleken fortlöpte med högt bollinnehav och intensiv press för att vinna tillbaka bollen när man inte styrde över den. Rieks var företagsam ute till vänster och Traustason klev ofta in centralt där han var tydligt delaktig i spelet. Försvarsmässigt såg det stabilt ut, dock utan att laget blev prövade på några större svårigheter.

Mot slutet av matchen kom Andreas Vindheim in och ersatte Eric Larsson. Ett glädjebesked att ha norrmannen tillbaka i spel efter en lång frånvaro på grund av knäskada – och han lät inte dröja på sig att leverera. Efter en öppnande passning från Strandberg slog Vindheim ett inlägg längs marken till Rieks som utökade till 4-0.

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi inledde seriöst och spelarna la ner ett hårt jobb. Insatsen var väldigt bra. Vi skapade massa chanser och jag är väldigt glad över antalet mål vi gör, även om vi kunde ha gjort ännu fler. Jag är också nöjd med att vi håller nollan. Vi trycker mycket på återerövring av boll, något som kräver disciplin och beslutsamhet och det gjorde spelarna väldigt bra idag.

Malmö FF: Rosenberg (15’, 47’), Traustason (49’), Rieks (84’)

Malmö FF: Strandberg (44’)

Eric Larsson (83’ Vindheim), Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (74’ Brorsson)