IFK Värnamo – MFF 0–2

Publicerad 10 november 2019 i Nyheter

Malmö FF är vidare till gruppspelet i Svenska Cupen efter 2–0 borta mot IFK Värnamo.

MFF åkte till Finnvedsvallen på söndagseftermiddagen för att ta sig an division ett-laget IFK Värnamo i Svenska Cupen.

Första halvlek blev en krampaktig historia. MFF ägde bollen men lyckades inte omsätta innehavet till farliga målchanser. I stället var det hemmalaget som stack upp vid några tillfällen, dock utan att få utdelning.

I andra kom Malmö FF ut som ett nytt lag och den sprudlande energin som visades upp var en bidragande orsak till att målen också skulle komma.

I den 57:e minuten kunde Jo Inge Berget trycka in 1–0 efter ett fint anfall.

Bara fem minuter senare gjorde hans anfallskollega Guillermo Molins 2–0 efter att ha blivit framspelad av Felix Beijmo på kanten. Molins rundade IFK Värnamo-målvakten och utökade MFF:s ledning.

MFF höll sedan ut och vann med 2–0 mot IFK Värnamo, vilket betyder att laget är klart för gruppspel i Svenska Cupen.

På söndagskvällen lottades gruppspelet och Malmö FF kommer att möta AFC Eskilstuna, FK Karlskrona och Syrianska FC.

Uwe Rösler efter matchen

– Cred till IFK Värnamo som spelade organiserat och gjorde det svårt för oss i den första halvleken. Vi ökade tempot i den andra och spelade bättre sista tredjedelen. Sen kom målen i ett väldigt bra läge för oss.

– Det var inte enkelt för oss att få ihop det mentala efter att ha spelat i torsdags och rest på fredagen.Men spelarna var professionella. Nu har vi fem-sex dagar av återhämtning och individuell träning innan det är dags att förbereda sig för Dynamo Kiev-matchen.