IFK Norrköping – MFF 1–3

Publicerad 16 oktober 2017 i Matches

SM-guld efter stark vändning i andra halvlek.

MFF inledde bäst och skapade matchens två första målchanser. Först var Carlos Strandberg stark i kroppen och skapade ett läge åt Erdal Rakip, som avslutade med vänstern utanför straffområdet, men bollen gick över. Minuten senare satte Markus Rosenberg igång spelet med en snabb frispark i djupet till Strandberg, som sköt rakt på hemmamålvakten David Mitov Nilsson.

IFK Norrköping var desto mer effektiva och i den 9:e minuten fick David Moberg Karlsson ohotad skjuta in 1-0 från distans. Skottet var lågt och hårt placerat intill stolproten, otagbart för Johan Dahlin i MFF-målet.

Den första halvleken blev en jämn historia med vars fyra avslut och 51-49 procent i bollinnehav i favör till hemmalaget. ”Peking” visade upp ett piggt passningsspel och lyckades gång på gång att spela sig ur MFF:s press. Lagen gick till halvtidsvila i ställning 1-0.

Det skulle bara dröja fyra minuter efter halvtidsvilan innan det var kvitterat. Anders Christiansen petade, på handbollsmanér, in bollen till Carlos Strandberg som på ett tillslag satte sitt första mål i MFF-tröjan. Minuten senare var det nära ett nytt mål när Oscar Lewicki sköt ett pressat skott från distans, men bollen gick strax utanför.

Ledningsmålet kom i den 61:e minuten och regisserades av MFF:s danska duo. Anders Christiansen levererade sin andra assist för dagen när han slog en hörna som Lasse Nielsen styrde in i nät. Det var mittbackens första MFF-mål, precis som för Strandberg tolv minuter tidigare.

I den 84:e minuten satte Anders Christiansen 3-1 med en kandidat till årets mål. Efter att ha tagit bollen en bit förbi mittplan satte han iväg på en soloräd och pricksköt sitt femte mål för säsongen upp i krysset. 3-1 till MFF blev matchens slutresultat och klubbens tjugonde SM-guld säkrades.

IFK Norrköping: Moberg Karlsson (9’)

Malmö FF: Strandberg (49’), Nielsen (61’), Christiansen (84’)

IFK Norrköping: Thórarinsson (39’), Smith (44’), Sjölund (50’)

Malmö FF: Nielsen (58’)

Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (38’ Vindheim)