IFK Göteborg – Malmö FF 0-3

Publicerad 04 november 2018 i Matches

En stark andra halvlek gav tre mål och tre poäng mot IFK Göteborg.

Inledningen av matchen var ett ställningskrig på en något svårspelad plan på Gamla Ullevi. Det var MFF som förde det mesta av spelet och tog sånär ledningen efter att Sören Rieks avslut räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare. Även Carlos Strandberg avslutade mot IFK-målet men den här gången gick bollen strax utanför. IFK Göteborg hotade mot slutet av halvleken och rann igenom efter 35 minuter men Johan Dahlin avvärjde anfallet med en bra utrusning. Mållöst i halvtid.

I andra halvlek går MFF ut och tar tag i matchen direkt men det dröjer till den 65:e minuten innan utdelningen kommer. Romain Gall tar emot bollen utanför straffområdet och trycker upp bollen i krysset – 1-0 till MFF! Det dröjer bara fem minuter innan Sören Rieks kan utöka MFF:s ledning efter en läcker framspelning av Marcus Antonsson som klackar fram bollen till dansken. Tio minuter innan full tid fastställer Markus Rosenberg slutresultatet 3-0 till MFF. En oerhört stark andra halvlek där MFF dominerar och tar en rättvis bortaseger.

Uwe Rösler efter matchen
– Göteborg gjorde en riktigt bra första halvlek. Poya Asbaghi ska ha beröm för hur han satte upp sitt lag. Men vi fick rätt på det precis innan halvtid och jag sa till killarna i pausen att vi skulle få chanser i andra halvlek. Sen är vi kliniska, vi behövde inte så många målchanser för att avgöra. Sammanfattningsvis gör vi en bra prestation.