IF Elfsborg – MFF 0–3

Publicerad 22 september 2019 i Matches,Nyheter

MFF vinner på Borås Arena och tar tre viktiga poäng i den allsvenska toppstriden. 

MFF kom till matchen med fyra förändringar i startelvan gentemot matchen mot Dynamo Kiev. Knudsen, Gall, Berget och Molins gick in från start på Borås Arena. Redan efter fem minuter spelade fick MFF ett bra läge för en tidig ledning – Felix Beijmo hittade yta i straffområdet men kom inte rätt till bollen och nickade utanför.

I hemmalaget var Jesper Karlsson giftig från sin vänsterkant. Elfsborg hotade MFF på kontringar och nyss nämnde Karlsson testade skottlyckan utanför straffområdet, men Johan Dahlin var bra med och parerade avslutet. 

Det var dock MFF som skapade de hetaste målchanserna och kanske skulle domare Magnus Lindgren haft blåst straff i den tjugonde minuten när Guillermo Molins blev tröjdragen i straffområdet. Både Molins och Romain Gall fick chanser att ge MFF ledningen innan halvtidsvilan men tyvärr gav chanserna ingen utdelning och det var mållöst i paus.

Andra halvlek började precis som den första – öppen matchbild med chanser åt båda håll. Efter en dryg timmes spel gick Anders Christiansen på en soloräd genom Elfsborgs straffområde och bollen hittade till slut fram till Guillermo Molins som kunde sätta ditt MFF:s ledningsmål! En hemmaförsvarare försökte förgäves rensa bollen på mållinjen men bollen var inne och det stod 0–1 på resultattavlan.

Elfsborg var inte ofarliga och var nära att kvittera med tio minuter kvar men helt fri i straffområdet kunde Jonathan Levi inte hålla nicken under ribban och MFF:s ledning var intakt. Ledningen skulle också utökas gånger två under de kommande minuterna. Marcus Antonsson drogs i tröjan i offensivt straffområde och den här gången blåste domaren straff. Jo Inge Berget gjorde inget misstag från straffpunkten och avgjorde matchen i minut 83.

Bara en minut senare kunde Marcus Antonsson själv fastställa slutresultatet 0–3. Tre mål mot noll på Borås Arena och tre viktiga poäng i den allsvenska toppstriden!

Uwe Rösler efter matchen

– Vi var tvungna att göra några förändringar i startelvan och jag tycker att spelarna startade första halvlek bra. Vi hade chanser att göra mål i den första halvleken men var inte tillräckligt kliniska, och vi gav bort ett par kontringslägen. Vi fick bra effekt på våra två första byten [Traustason och Rieks], de hjälpte oss att avgöra matchen i den andra halvleken. Till slut blev det en komfortabel seger.

– Vi är med i toppstriden. Det var bra för målskillnaden med tre mål framåt och noll bakåt. Nu ser vi fram emot nästa match på torsdag.

Mål

Malmö FF: Molins (62’), Berget (83’), Antonsson (84’)

Varningar

IF Elfsborg: Holst (49′), Portillo (82′)

Laguppställning

Johan Dahlin

Oscar Lewicki, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen

Felix Beijmo (Rieks 64′), Anders Christiansen (Bengtsson 76′), Fouad Bachirou, Romain Gall (Traustason 64’), Jo Inge Berget

Marcus Antonsson, Guillermo Molins

Ersättare: Dusan Melichárek, Sören Rieks, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson, Amel Mujanic, Tim Prica

huvudpartners

officiella partners