IF Elfsborg – Malmö FF 0–1

Publicerad 18 april 2016 i Matches

Härlig vinst i jämn match borta mot IF Elfsborg.

Matcherna mellan MFF och IF Elfsborg brukar vara fartfyllda och chansrika tillställningar men i den första halvleken på Borås Arena var det som att den höstliknande kylan smittade av sig på spelet. Hemmalagets farligaste chans uppstod när Oscar Lewicki nästan styrde in bollen i eget mål i den 8:e minuten. MFF kunde räkna in ett tungt långskott från Rosenberg och ett kontringsavslut från Rakip på chanskontot.

Andra halvlek bjöd på ett något öppnare spel och framför allt ett MFF som tog över taktpinnen och viftade allt hårdare med den ju närmare slutet kom. Både Berget och Rakip hade avslut som var långt ifrån oävna. I den 78:e minuten fick MFF utdelning när Magnus Wolff Eikrem snappade upp en felpassning nära straffområdet. Han petade bollen i sidled till Rosenberg som enkelt slog in den till 1-0. Det kunde ha blivit fler himmelsblå mål men Elfsborgs målvakt stod för fina räddningar på frilägen för Eikrem och Christiansen. Men tre poäng blev det likväl.

Allan Kuhn efter matchen:

En jämn match med två lag som hade bromsen i till en början. Vi gör vårt mål på ett misstag och jag tyckte vi hade tagit över matchen vid det laget. Vår höga press fungerade. Jag är också nöjd med att vi bara släppte till tre skott. Vi har tränat mycket försvarsspel den här veckan.