Hugo Bolin lånas ut till Degerfors IF

Publicerad 23 augusti 2023 i Okategoriserad

Malmö FF är överens med Degerfors IF om ett låneavtal för Hugo Bolin. Mittfältaren kommer att tillbringa resten av säsongen hos Värmlandsklubben.

Hugo Bolin

Hugo Bolin kom till föreningen som 15-åring och blev snabbt en tongivande spelare i MFF:s ungdomslag. I P19 startade han bland annat samtliga matcher i i UEFA Youth League-gruppspelet 2021 när laget ställdes mot Juventus, Chelsea och FC Zenit.

Mittfältaren lånades året efter ut till BK Olympic i Ettan södra där han spelade 29 av lagets 30 matcher samt stod för åtta mål. Efter lånesejouren i samarbetsklubben förlängdes 20-åringens kontrakt i Malmö FF till 2026.

Den här säsongen har han varit en del av A-laget under ledning av Henrik Rydström. Hittills har han gjort sju allsvenska framträdanden och noterats för en assist i den himmelsblå tröjan.

daniel andersson, sportchef

– Hugo har tagit fina kliv under året, debuterat i allsvenskan och bevisat att han håller på den nivån. Nu behöver Hugo få ännu mer allsvensk erfarenhet, förhoppningen är att han kan få det i Degerfors och därmed tar ännu snabbare steg i sin utveckling.

huvudpartners

officiella partners