HSK Zrinjski – MFF 1–0 (1–3)

Publicerad 15 augusti 2019 i Matches,Nyheter

MFF tog sig vidare till play-off i UEFA Europa League efter sammanlagt 3-1 mot HSK Zrinjski.

MFF möttes av trettiograders värme och en högljud publik på Stadion Pecara i Siroki Brijeg. Bara några minuter in i matchen tvingades MFF till ett tidigt byte – Marcus Antonsson fick en skadekänning och ersattes av Guillermo Molins. Spelmässigt var det hemmalaget som öppnade matchen starkast, men MFF låg rätt i försvarspositionerna och avstyrde Zrinjkis anfallsförsök.

Efter en halvtimmes spel skapade Zrinjski matchens första farliga målchans genom ett skottförsök från vänsterkanten, men bollen gick precis utanför Johan Dahlins vänstra stolpe. För MFF:s del handlade den första halvleken mest om försvarsspel men ju längre halvleken led, desto mer hotade MFF på den offensiva tredjedelen. Precis innan halvtidsvilan stod Johan Dahlin för en fantastisk enhandsräddning på ett avslut från nära håll. Tack vare en solid försvarsinsats var ställningen oförändrad i paus, 0-0 och 0-3 totalt.

Hemmalaget tryckte på för en reducering direkt i andra halvlek men MFF visade återigen prov på ett resolut försvarsspel. De elva himmelsblå spelarna på planen kontrollerade matchbilden och drog nytta av en trygg 3-0-ledning.

När matchklockan stod på 89 minuter föll en Zrinjski-spelare i offensivt straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Hemmalagets #10, Sovsic, gjorde inga misstag från straffpunkten och satte 1-0. Målet påverkade inte utgången av dubbelmötet utan MFF gick vidare till play-off med 3-1 sammanlagt.

Uwe Rösler efter matchen

– Det var en svårspelad plan idag och en intensiv atmosfär. Jag tycker att vi kontrollerade matchen bra mot slutet av den första halvleken och i den andra halvleken. Vi hade velat hålla bollen på ett bättre sätt och 0-0 hade speglat matchbilden bättre men överlag är vi naturligtvis glada över att ha gått vidare.

HSK Zrinjski: Sovsic (90′)

Malmö FF: Rosenberg (78′)