Henrik Rydström inför söndagens kvartsfinal

Publicerad 09 mars 2024 i Herr,Nyheter

På söndag väntar IFK Norrköping i kvartsfinalen av Svenska cupen. Spelplats är Eleda Stadion och här är tränare Henrik Rydströms tankar inför matchen.

MATCHINFORMATION

Malmö FF – IFK Norrköping
Söndag 10 mars 16:00
Eleda Stadion

Biljetter till matchen köper ni här.
TV: Matchen sänds på TV4 Play. Se erbjudande här.

Henrik Rydström om:

…truppläget:
– Merparten är tillgängliga. Oliver [Berg] missar tyvärr. Joseph [Ceesay] har börjat med bollövningar, [Daniel] Gudjohnsen har börjat jogga och Anton [Tinnerholm] är där han ska vara i sin rehab. Martin [Olsson] är avstängd. Sören [Rieks] och Niklas [Moisander] är tillbaka, det ser bra ut.

…Anders Christiansen:
– Jag kommer hålla honom utanför ytterligare en vecka. Jag vill att han ska ha fler träningar i benen. Efter en lång frånvaro minskar du procentuellt risken för att bli skadad för varje träning som görs och just nu vill vi bygga upp honom framför att spela.

…IFK Norrköping:
– Andreas Alm är en stabil allsvensk tränare som har ett sätt att träna och spela med sina lag som man känner igen från Häcken och AIK. Det finns individuell skicklighet med Traustason och Nyman, som tillhör toppskiktet i Allsvenskan, men det finns såklart andra skickliga spelare också. Vi räknar med att vi dominerar, men vet att vi kommer få jobba hårt för det. Vissa saker som vi slarvade med mot Varberg behöver vi korrigera till den här matchen, annars blir vi straffade.

...publiksiffrorna:
– En reflektion är att jag har sett en viss kritik mot publiksiffrorna, och det säger en del om var vi har kommit i svensk klubblagsfotboll när man klagar på 10 000-15 000 på en cupmatch i mars. Det är glädjande att vi ser det på det sättet för det har blivit en statushöjning av cupen. Ju bättre atmosfär vi har och ju mer tryck våra supportrar skapar, desto svårare blir det för motståndarna. Det är jätteviktigt.

MER INFÖR HELGENS MATCH:

Studio MFF: Uppsnack inför kvartsfinalen. Se videon på MFF Play här.
Skadeuppdatering inför matchen. Läs den här.
Publikinformation inför matchen mot IFK Norrköping. Läs den här.

huvudpartners

officiella partners