Henrik Rydström inför Östers IF

Publicerad 17 mars 2023 i Herr,Nyheter

På lördagen tar Malmö FF emot Östers IF i en träningsmatch på Eleda Stadion. Här är tränare Henrik Rydströms tankar inför matchen.

Henrik Rydström.

Malmö FF – Östers IF
Lördag 18 mars 14:00
Eleda Stadion
Fri entré för årskortsinnehavare. Övriga kan köpa biljett här.

Henrik Rydström om:

…läget i truppen:
– Lasse fick någonting på ett väldigt känsligt ställe och fick ont, men vi får se hur det är med honom. Joseph fick en hjärnskakning när Elias Andersson krockade med honom mot Djurgården och Patriot är sjuk. Sören är också krasslig. Oscar är inte heller med, hans känning gör att vi inte tar några risker. Jag hoppas han kan träna nästa vecka och då finns det en förhoppning med premiären. Det viktigaste är att han får träna bra innan han går in i tävlingsmatcher.

…Stefano Vecchia:
– Tanken är att han ska spela. Men vi riskerar inget och slänger inte in honom och spelar 90 minuter. Han spelade 70 minuter förra veckan med Rosenborg och har tränat hela tiden. Nu vill vi se honom i vår miljö och säkerställa hur han är. Han har flyttat, igår (torsdag) var en stressig dag. Allt från en halvtimme och nedåt i speltid, men planen är att han ska spela.

…tankar kring matchningen:
– Vi hade såklart hellre spelat en semifinal, men missförstå mig rätt, det finns ”problem” med att spela tävlingsmatcher nu. Det gör att du inte kan träna på det sättet som du också behöver göra för att vara bra i Allsvenskan. Matchen blir så pass viktig. Exempelvis den här veckan kontra tidigare veckor så har vi kunnat ha två dagar med dubbelpass, en av dem med två fotbollspass där vi kan jobba med saker i vårt spel som du inte hinner med annars. Jag har kunnat köra på med meetings och teori vilket vi inte gör om vi spelar tävlingsmatcher där alla behöver vara fräscha.

…den tysta minuten inför lördagens match efter beskedet att en 13-årig pojke avlidit i samband med en fotbollsmatch:
– Ett fint initiativ. Jag hade själv en lagkompis i min moderklubb som trillade ihop på planen och dog. Det är chockerande då man ser fotbollen som ett tillfälle där det ska vara kul och härligt. Det är viktigt att visa solidaritet med de som drabbas, men också att fotbollsfamiljen är med och deltar i sorgen.

huvudpartners

officiella partners