Henrik Rydström inför IF Elfsborg

Publicerad 10 november 2023 i Herr,Nyheter

Säsongsavslutning och avgörande på ett utsålt Eleda Stadion väntar på söndag kl 15:00. Här är tränare Henrik Rydströms kommentarer inför matchen mot IF Elfsborg.

Henrik Rydström.

MATCHFAKTA

Malmö FF – IF Elfsborg
Söndag 12 november 15:00
Eleda Stadion

Biljetter: Samtliga biljetter till söndagens match är slutsålda.
TV: Matchen sänds på Kanal 5 och discovery+.

HENRIK RYDSTRÖM OM…

…att ha en avgörande match på hemmaplan i sista omgången

– När du målar upp ett scenario inför säsongen att vi spelar en avgörande match på hemmaplan med allt i egna händer, då hade man älskat det och det är så vi känner nu. Det är ett kvitto på att vi har gjort en bra säsong som vi kan kröna på bästa sätt.

…veckans träningar

– Precis som jag har velat ha dem. Den fysiska belastningen och de taktiska sakerna, allt har suttit. Bara för att det är sista matchen och sista veckan slutar vi aldrig att försöka förbättra vårt spel. Den matchen man precis har spelat ger en viss inriktning och jag känner att vi är mer medvetna om vad vi måste göra den här veckan än vi var förra veckan. Det har varit en bra vecka.

…att få med sig publiken direkt

– Det kommer komma väldigt naturligt. Vi vill skapa en matchbild som föder ännu mer energi. Samtidigt behöver vi inte stressa eller forcera något, det är en lång match och med publikens hjälp ska vi se till att den är ännu längre och ännu tyngre. Vi har såklart inför varje match olika förhållningssätt, men det blir kanske extra tydligt nu.

huvudpartners

officiella partners