Henrik Rydström inför hemmapremiären

Publicerad 06 april 2024 i Herr,Nyheter

MFF tar emot Hammarby IF i hemmapremiären 2024. Här är huvudtränare Henrik Rydströms tankar inför söndagens match på Eleda Stadion.

Henrik Rydström under ett träningspass med Malmö FF.

MATCHINFORMATION

Malmö FF – Hammarby IF
Söndag 7 april 14:00
Eleda Stadion

TV: Matchen sänds på discovery+

HENRIK RYDSTRÖM OM:

…läget i truppen:
– Alla som har varit ifrån det ett tag har svarat bra den här veckan. Anton [Tinnerholm] har varit med, inte i allt, men i väldigt mycket medans Oliver [Berg] är med i det mesta. Anton har varit borta i ett år. Oliver har inte haft samma skadeuppehåll så han är längre fram per automatik. Niklas [Moisander] och Nils [Zätterström] får inte ha någon kontakt i dueller då deras underarmar behöver läka till, de är någon vecka bort. Martin [Olsson] är avstängd. Nu är det i princip bara Daniel Gudjohnsen som är helt utanför fotbollsträningarna, alla andra är involverade.

AC:
– Eftersom han varit borta så pass länge kommer det vara saker som ibland dyker upp, att han blir lite mer sliten och får känningar som han inte är van vid eftersom han inte haft det innan, men med tanke på hans långa avbrott är det inget konstigt. Han har inte spelat tävlingsmatch sen maj förra året, men där blir vi allt tryggare med hur vi belastar honom. Vi tar ett steg tillbaka för att ta två framåt och ibland tar vi inte ens två steg framåt utan vi stannar där vi är. Han har kunnat träna som vi vill.

…motståndaren:
– Det är ett lag som vill ha bollen och är duktiga på den biten. De kommer säkert vilja pressa oss högt vilket gör att det lär bli en bra match mellan två lag som kör. Det finns individuell skicklighet i Hammarby med spelare som, om vi ger dem yta och tid, är skickliga. Vi ser fram emot en annan typ av matchbild än de vi hade i cupen, men vi jobbar mycket med vårt eget spel oavsett lag vi möter. Det ska bli kul att spela den här matchen.

…samarbetet mellan Erik [Botheim] och Isaac [Kiese Thelin]:
– Av naturliga skäl blir det bättre och bättre. Jag har sagt från början att de ibland kommer spela ihop, ibland spelar de inte ihop. Någon gång startar Erik, en annan Isaac. En del i det är att vi får fler sätt att spela på och vi kan vara lite mer direkta med inläggsspel, till exempel. Isaac spelade allt förra året, och det gjorde han fantastiskt bra, men ibland har du perioder när du är tröttare och att vi har alternativ i år gör att både Erik och Isaac kommer vara fräscha när de spelar.

LADDA UPP INFÖR hemmaPREMIÄREN MED MFF PLAY

Inifrån: Anfall mot försvar på onsdagsträningen. Se avsnittet här.
Studio MFF: Med Sebastian Nanasi och Taha Ali. Se avsnittet här.
Rydströms reflektioner: Med Henrik Rydström. Se avsnittet här.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners