Hareide inför mötet med Norrköping

Publicerad 10 september 2022 i Herr,Nyheter

På söndag är Åge Hareide tillbaka vid sidlinjen i Allsvenskan igen. Här är hans tankar inför hemmamatchen mot IFK Norrköping.

Malmö FF – IFK Norrköping
Söndag 11 september 17:30
Eleda Stadion

Åge Hareide om…

…skadeläget i truppen inför matchen

– Det ser bra ut. Bortsett från de långtidsskadade är det bara Erdal som är borta. På torsdag kan han kanske spela igen. Vi får se hur det går. Vi behöver alla.

– Dahlin är frisk men det är en värdering kring vilka risker vi vill ta. Ismael har gjort det bra. Han är en bra målvakt.

…söndagens motståndare

– De har fått en bra struktur under Riddersholm och har duktiga spelare som jobbar hårt. Vi får försöka stoppa dem och spela på vårt sätt. Det tror jag vi kommer att göra. Jag ser fram emot det, det blir en annan sorts match än mot Braga.

…att redan vara bekant med flera spelare i laget

–  Jag känner dem som spelare och vet vilka typer de är. Det är lättare för mig att hantera dem. Det är kanske lite orättvist mot de andra. Men det är därför de får starta och de andra får chansen visa upp sig på träning. Jag ser att det finns många duktiga spelare.

–  Att sätta laget gör du på vintern. Här måste du hitta konstellationen i viktiga matcher. Det är inte så lätt. Samtidigt ser du att självförtroendet inte är vad det borde vara. Många saker ska sättas ihop.

…vad han tar med sig från matchen mot Braga

– Först och främst inställningen. Den tycker jag var bra. Det fanns inte mycket tid att ge instruktioner och de blev kanske lite för ivriga och slog bort bollen. Vi har fokus på att spela mer och få i gång ett passningsspel.

– Vi är lite obalanserade i positionerna i förhållande till hur jag vill ha det. Vi ska försöka hitta balansen både offensivt och defensivt och använda spelarna i roller där vi får ut så mycket som möjligt av dem. Fokus är att våga spela mycket mer. Men då måste vi springa mycket och jobba hårt. Malmö har alltid varit hårt arbete för mig. Och den mentala biten, du måste lära dig att spela här och hantera kraven.

– Man ska våga vara en Malmöspelare. Du spelar i en stor förening och det kan ta tid. Särskilt om det inte går så bra för laget. Jag ser på träningen att de kan. De ska ta med sig det ut på plan.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners