Här är våra nya matchtröjor

Publicerad 18 mars 2021 i Nyheter

Matchtröjorna 2021 är framtagna tillsammans med MFF:s dräktleverantör PUMA och finns nu till försäljning i MFF Shopen.

Årets nya hemmatröja pryds av vår himmelsblå färg med detaljer hämtade från ett kännetecken för staden: Öresundsbron som knyter samman Malmö med Europa.

– Det är definitivt en matchtröja värdig ett mästarlag. Helheten är elegant och den har snygga detaljer. Samtidigt sitter den bra och känns skön att ha på sig vilket är viktigt för oss när vi ska prestera på planen, säger Ola Toivonen i MFF:s herrlag.

En nyhet för i år är att Malmö FF:s representationslag för damer ska spela i en unik modell, Premium Dam.

– Den nya matchtröjan är jättefin. Det är alltid med stolthet man drar på sig den himmelsblå tröjan och det är extra roligt att vi damspelare i år får en figursydd modell som är särskilt anpassad för oss, säger Saga Fredriksson i MFF:s damlag.

Arkitektoniska element från Öresundsbron avspeglas i tröjans sidor. Vi bygger broar över gränser och vår himmel är alltid blå.

– Årets tröja är särskilt framtagen för och tillsammans med MFF och den har en stilren design med ton-i-ton-streck på sidorna som är inspirerade av färden över bron. Vi är väldigt nöjda med utfallet och att designa tröjan med ett kännetecken för staden följer PUMA:s internationella tema som vi har med andra stora fotbollsklubbar, säger Rutger Hagstad, marknadschef PUMA Nordic.

Samtidigt lanseras ett nytt reservställ i midnattsblått med samma utformning och detaljer som hemmatröjan. Kulören introducerades i samband med gruppspelet i UEFA Champions League 2014 och var resultatet av en tävling bland MFF:s supportrar.

Sedan 2016 spelar MFF med Volkswagens logotyp på bröstet. I våra allsvenska matcher har Volkswagen sällskap av vår dräktpartner TicTac Interactive på tröjärmen. Samtliga tröjor som finns till försäljning är tryckta med våra två dräktpartners.

Herrlaget kommer att bära det nya matchstället i söndagens dubbelmöte med Örebro SK. Damerna väntar på besked om att få lov att spela matcher och kommer att debutera i den nya tröjan när tillfälle ges.

Den nya hemmatröjan finns i tre varianter: Officiell (unisex supportermodell), Premium Herr och Premium Dam. Premium-modellerna är samma tekniskt avancerade tröjor som spelarna bär i match, med slimmad passform och lätt material för bästa komfort och andningsförmåga. Bortatröjan finns i supportermodellen Officiell.

Modellen Premium Dam har försenats i PUMA:s produktion och finns än så länge inte tillgänglig till försäljning. Vi meddelar så fort den finns i lager.

öppet i MFF Shopen

MFF Shopen på Eleda Stadion håller öppet idag, torsdag 18 mars, mellan klockan 10:00 och 18:00.

Övriga öppettider finns här.

huvudpartners

officiella partners