Här är MFFESPORT 2019/20!

Publicerad 07 oktober 2019 i Nyheter

Simon Nystedt och Zackarias Johansson kommer att representera Malmö FF i eAllsvenskan 2019/20. 

MFFESPORT:s nya lagkomposition består av en ny spelare och ett bekant ansikte. Zackarias ”Zackey” Johansson hade en viktig roll i MFF:s lag som tog hem eAllsvenskan 2019 och han får nu sällskap av Simon ”Zimme” Nystedt.

Simon Nystedt, 20, kommer från Borås och är en av de största stjärnorna på den svenska FIFA–scenen. Han har spelat FIFA professionellt sedan hösten 2017 och kommer senast från italienska AS Roma Esports, som han representerade i två år. 

”Zimme” har också spelat landskamper för Sverige och han representerade Tottenham Hotspur i den första upplagan av ePremier League som spelades tidigare i år. 

– Det känns fantastiskt att skriva på för en så framgångsrik klubb som Malmö FF. Jag följde lagets vinst i eAllsvenskan förra säsongen så det känns bra att själv vara en del av laget nu. Jag tror att jag och MFF passar varandra väldigt bra, säger Simon ”Zimme” Nystedt.

– Mina styrkor ligger i anfallsspelet. Jag kan skapa lägen från ingenting och när jag väl hittar öppningar är jag en bra avslutare.

Zackarias Johansson hade ett starkt facit i eAllsvenskan tidigare i år och 19-åringen från Kungsbacka ser fram emot den kommande säsongen – och att få en ny lagkamrat.

– Det känns såklart fantastiskt att fortsätta representera MFF och jag ser fram emot starten av eAllsvenskan. Då gäller det att prestera, säger Zackarias ”Zackey” Johansson.

– ”Zimme” är en väldigt duktig spelare som har gjort bra ifrån sig både i Sverige och internationellt. Han blir en fantastisk tillgång till laget.

Precis som förra säsongen samarbetar MFF med Esports HP, ett multiprofessionellt hälsoteam som innefattar en psykolog, en fysioterapeut, en ergonom och en dietist som kommer att arbeta med laget under säsongen.

Filip Ahlström, projektledare e-sport

– Efter bara en säsong har vi nått sportsliga framgångar, nått ut till en bredare publik och haft ett bra ekonomiskt resultat.

– Nu inför andra säsongen av eAllsvenskan är vi väldigt nöjda med att ha knutit till oss Sveriges bästa FIFA-spelare i ”Zimme”. Han har presterat på internationell nivå i flera år och har satt Sverige på den internationella FIFA-kartan.

– Efter att ha sett Zackarias utveckling under året så var det givet att förlänga hans kontrakt. När vi signade Zackarias så var han en i mängden, nu är han en av Sveriges bästa spelare.

Malmö FF fortsätter att utvärdera e-sport som en del av föreningen för att skapa ett beslutsunderlag till nästa årsmöte.

Ladda ner högupplöst pressbild.

huvudpartners

officiella partners