Hanna Lofthammar skriver på för Malmö FF

Publicerad 15 december 2023 i Dam,Nyheter

Vi är glada att presentera Hanna Lofthammar som ny spelare i föreningen. Den 20-åriga försvararen kommer senast från spel i BK Häcken och ansluter till säsongen 2024.

Hanna Lofthammer skriver på för Malmö FF.

SPELARFAKTA

Namn: Hanna Lofthammar
Födelsedatum: 2003-10-27
Moderklubb: Habo IF
Tidigare klubbar: Husqvarna FF, Kopparbergs Göteborg FC, BK Häcken FF

Hanna Lofthammar började spela fotboll i Habo IF utanför Jönköping. Som 15-åring tog hon steget över till Huskvarna FF där det blev spel i division 2. Hennes insatser uppmärksammades och mittbacken tog en given roll i distriktslaget och belönades även med en plats i F15-landslaget.

Spelarkarriären fortsatte i BK Häcken där hon den senaste säsongen spelat samtliga matcher för klubbens utvecklingslag i Elitettan. Under året har Lofthammar kontinuerligt tränat med A-truppen och i höstas fick 20-åringen också göra debut i Damallsvenskan.

Varmt välkommen till Malmö FF, Hanna!

Daniel Andersson, sportchef

– Hanna är en spelare vi följt över tid som vi är väldigt nöjda med att kunna knyta till oss. Hon är väldigt kraftfull i sitt spel men också mycket skicklig med boll vilket gör henne användbar på många positioner.

Hanna Lofthammar

– Det känns extremt kul. Jag skulle säga att jag har bra koll på vad det är för lag jag ansluter till för ända sedan laget startade så har man ju följt Malmö FF:s resa igenom seriesystemen. Jag är, som defensiv mittfältare och mittback, väldigt offensiv i min spelstil och vet att här i Malmö FF får jag bästa förutsättningarna för att fortsätta utvecklas.  

huvudpartners

officiella partners