Hammarby IF – Malmö FF 2–3

Publicerad 18 maj 2016 i Matches

Stark kämparinsats och snygga mål gav tre poäng på Tele2 Arena.

Trots ett fint förstaanfall av MFF som var nära på att ge ett ledningsmål i den första minuten var det hemmalaget som gjorde matchens första mål. Efter en påpassligt snabbt slagen frispark stövlade Romulo bollen i mål i den tredje minuten. Repliken kom snabbt. Efter tio minuter nåddes Vidar Örn Kjartansson av en fin långboll från Kári Árnason. Den isländske anfallaren vann duellen mot sin försvarare och sköt säkert in kvitteringen.

MFF dominerade den första halvleken och med två minuter kvar klackade Tobias Sana fram till Konate som slog ett inspel längs marken förbi hela försvarsklungan i straffområdet. Vid bortre stolpen fanns Anders Christiansen som slog till resolut när bollen nådde honom. Resultattavlan visade 2-1 till MFF i halvtid.

Hammarby inledde andra halvlek med press och ett högt stående lag. Det gav utrymme för kontringar och flera gånger blev det riktigt farligt innan 3-1 till sist kom i den 73:e matchminuten. Rosenberg lockade till sig målvakten och lobbpassade Eikrem som slog till på volley. Två minuter senare tände Israelsson Hammarbys hopp igen när han reducerade på nick efter frispark. Hammarby fortsatte med att jaga kvittering men MFF höll ut tack vare uppoffrande spel och säkrade tre poäng.

Allan Kuhn efter matchen
Det var en mycket tuff match. Hammarby är starka offensivt. Vi gör snygga mål, sen pressar Hammarby på för utjämning och de är nära. Vi har det flyt vi behöver och jag är jättenöjd att vi reser härifrån med tre pinnar.