Guillermo Molins inför Elfsborgsmatchen: Vinner vi ska de få höra det på nästa U21-samling!

Publicerad 18 september 2009

Kvällen före vår intervju är det Champions Leauge-fotboll på teve. Guillermo Molins sitter klistrad i soffan för att följa sitt favoritlag Inter när de möter Zlatans Barcelona.

– Barca är världens bästa klubb så det är bra av Inter att hålla 0-0, kommenterar han matchen.

När jag ifrågasätter hur han kan hålla på Inter när Zlatan numera spelar i Barcelona så menar han att man som supporter inte kan byta lag bara sådär.

– Man har en favoritklubb som man håller sig till. Du byter ju inte klubb bara för att spelare lämnar Malmö FF.

Vi backar tiden ytterligare ett par dagar, närmare bestämt till i måndags kväll. Platsen är Stockholms Stadion och Malmö FF har precis tagit ledningen i matchen mot Djurgården. Barcelona hade inte kunnat göra det bättre säger Canal Plus expertkommentator Jens Fjellström i direktsändning. Edward Ofere var den som petade in bollen i mål, men den stora kreatören bakom målet var just Molins.

– Jag får bollen ute på högerkanten. Jag slår bollen till Agon som kommer och möter, löper inåt i banan och får tillbaka den igen. Jag tar några steg med bollen innan Rick kommer och möter. Då passar jag till honom, kommer längre in i banan och får tillbaka bollen igen. Jag tar sedan en touch och ser att Eddie rör sig i djupet. Jag slår en utsida till honom, passningen blir perfekt i steget så han behöver bara en touch o skjuter i mål.

Det låter så enkelt när du berättar om det!
– Ja, det var rätt enkelt faktiskt. Allt stämde och kan vi göra så oftare hade det varit enkelt att göra mål.

Var det den snyggaste framspelningen du gjort i din karriär?
– Det tycker jag inte. Jag hade en likadan till Ola mot Polen när vi mötte dem här i Malmö i en träningsmatch innan U21-EM. Jag har bra känsla i utsidan, säger han och ler.

Han formligen lyser av självförtroende där han står bredvid mig efter avslutat träningspass. Efter en tung period i somras där han fick finna sig i att starta matcherna på bänken är han nu tillbaka igen på allvar. Mot Djurgården var han en av planens främsta aktörer.

– Det gick mycket bra. Man kan väl säga att jag är nära toppform. Det har gått väldigt bra den senaste tiden både i U21-landslaget och i Malmö. Jag har hittat glädjen i att spela fotboll igen och har man glädje så har man gjort mycket av jobbet redan.

Nästa match för Malmö FF:s del spelas på måndag när guldjagande Elfsborg kommer på besök till Malmö Stadion. I laget återfinns flera av Molins lagkamrater från U21-landslaget.

– Det ska bli kul! Vinner vi ska de få höra det på nästa U21-samling.

Är det något man tänker på under matchen?
– Under matchen är det inget man tänker på utan då är de motståndare som alla andra. Men före och efter matchen är det kul att hälsa på dem och snacka lite.

Han berättar att han umgås mycket med Elfsborgs Emir Bajrami som han beskriver som en väldigt roligt kille.

– Det lär väl hända på söndag att vi ringer varandra för att psyka lite inför matchen.

Med tre spelare avstängda, vad talar för att Malmö FF ska vinna matchen?
– Det är tre bra spelare som är avstängda, Agon, Wilton och Rick. Det är såklart tråkigt att vi inte kan spela med dem tre men samtidigt har vi andra spelare som kan komma in och göra det bra. Pontus blev inbytt nu senast och det finns andra duktiga spelare också.

– Det som talar för oss är att vi är på uppåtgående. Vi vann senast och spelade rätt bra mot HIF också tycker jag. En annan sak är att de ligger i toppen och kommer göra allt för att vinna här. Det kommer att öppna hål bakom och det ska vi kunna utnyttja genom att vi har bra, snabba spelare där framme som kan löpa in.

Hur förbereder du dig matchdagen?
– Jag vaknar vid elva, käkar en stor frukost och sen så brukar jag faktiskt somna lite till. Jag sover till ett ungefär innan jag går upp och käkar igen. Jag brukar kolla ett par timmar på tv innan det är dags att käka igen. Sen börjar det bli dags att göra sig i ordning för åka till samlingen. Det är mycket vila som gäller.

Du har tidigare berättat att du är duktig på att laga mat. Hur ser din segermåltid efter matchen ut?
– Jag har tappat det helt, det är tjejen som sköter det nu. Men om jag spelat bra så får jag Canneloni när jag kommer hem. Det är det godaste som finns!

//Helen Johansson