GIF Sundsvall – Malmö FF 2–2

Publicerad 13 april 2018 i Matches

Oavgjort i Sundsvall efter osannolik avslutning.

Temperaturen på kylslagna Idrottsparken steg några grader när Carlos Strandberg redan i andra minuten fick ett friläge. William Eskelinen i Sundsvalls mål kom dock ut bra och fick grepp om bollen. MFF inledde bra och utnyttjade kanterna väl för att spela sig in i motståndarnas straffområde. Men den sista skärpan infann sig inte och det var stundtals hett åt andra hållet också. Halvvägs in i halvleken måljublade hemmapubliken men Carlos Moros Gracias nick i nät dömdes bort för offside.

Med halvtimmen spelad tvingades MFF till en tidig förändring när Fouad Bachirou fick en känning i låret och fick kliva av. Oscar Lewicki flyttades upp på det centrala mittfältet och Behrang Safari byttes in för att ta plats som mittback. MFF tappade något i slagkraftighet ju längre halvleken led och hade svårt att hitta rätt i passningsspelet. Detta samtidigt som GIF Sundsvall spelade behärskat och uppoffrande.

Efter en mållös första halvlek gjordes ännu ett byte i paus. Isak Ssewankambo ersatte Arnór Ingvi Traustason, vilket gav ett positionsskifte för Sören Rieks ut till vänsterkanten. Och matchen öppnades upp. Hemmalaget skapade tidigt två bra målchanser och Sören Rieks spelade för MFF:s räkning fint fram till en djupledslöpande Carlos Strandberg som tyvärr inte fick till avslutet ordentligt. Rieks hade kort därpå ett eget bra skott som gick strax ovanför.

Matchen gick i stå fram tills kvarten kvar av ordinarie tid, då det plötsligt blixtrade till. GIF Sundsvall tog ledningen med ett skott som studsade på försvarare och ställde Johan Dahlin helt. Minuten senare kom en omedelbar replik när Carlos Strandberg nickade in kvitteringen på Eric Larssons lysande inlägg. Inte långt senare fick inbytte Alexander Jeremejeff tid att ställa in siktet från sin position utanför straffområdet. Han skickade bollen i en vacker skruv i mål och fullbordade MFF:s vändning.

Tyvärr blev inte glädjen långvarig. En rörig situation i MFF:s straffområde slutade med att Maic Sema kunde slå in hemmalagets kvittering. 2–2 blev matchens slutresultat.

Magnus Pehrsson om matchen:
– Det är en svängig match. Vi kommer ut väldigt bra och det kändes som att vi skulle vara rätt överlägsna. Det satte sig nog i huvudet att vi inte fick effekt av lägena vi hade. Sundsvall tog över och vi blev baktunga och passiva.

– Vi ändrade i paus och fick bra effekt på det. Vi får jobba hårt men åt oss in i matchen. Sen kommer 0–1-målet som egentligen inte är en målchans. Det är ett sådant mål man får på dåliga dagar. Vi nöter ner dem och gör både 1–1 och 2–1. Vi är det tyngre laget. Man skitirriterad att vi inte förvaltar det bättre i slutet.

GIF Sundsvall: Tamimi (76’), Sema (86’)
Malmö FF: Strandberg (77’), Jeremejeff (84’)