Georgson inför F91 Diddeleng

Publicerad 03 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Tredje kvalomgången i Europa League startar på hemmaplan imorgon. Här är Andreas Georgsons tankar inför den viktiga kvalmatchen.

Om matchen

Malmö FF – F91 Diddeleng
Avspark: Torsdag 4 augusti kl. 19.00
Arena: Eleda Stadion
Sändning: MFF Play premium, läs mer om sändningen här

Det finns fortfarande biljetter kvar till imorgon. Tillsammans ska vi ta oss till play-off!

Andreas Georgson om

…förändringar han har gjort hittills

– Vi har inte ändrat i mycket. Det som vi vill se till att göra nu är att njuta av dessa situationer. Vi har en frisk trupp som är tre poäng ifrån toppen av Allsvenskan, vi är fortfarande kvar i Europa och vi vann Svenska Cupen. Vi börjar på en fin plattform nu. Vi ska gå ut imorgon och njuta av en europeisk kväll och se till att ge dem ett helvete från första minuten.

…skadesituationen

– Dennis Hadzikadunic tränade inte idag så det blir sannolikt att han missar matchen, men han tränar in i det sista så jag skriver inte bort honom. Niklas och Lasse har spelat mycket ihop och Matej finns där för att kunna fylla i. Spelar man två matcher i veckan kan man inte räkna med att laget är intakt varje vecka. Det gäller att hantera rotationer och nya konstellationer. Förutom Dennis är det annars en bra skadesituation.

…vad han kräver från sina spelare

– Jag tror att det handlar om vilken identitet vi vill ha när vi spelar fotboll. Vilka saker kan vi alltid ställa höga krav på? Det är göra maximal ansträngning och att ha hög intensitet i all tävling. Oavsett hur mycket talang man har kan man alltid gå ut och kämpa, ge allt och följa planen vi har tillsammans. Vi vill även att alla ska bidra till att skapa en stark gemenskap. Om det sker misstag löser vi dem tillsammans. Dem två sakerna ställer vi alltid höga krav på. Det vill jag ska skapa ett lugn för har man bidragit till dessa två saker är man en fullvärdig medlem i den här gruppen. Då har vi en jättebra chans att uppnå de målen som vi vill. Sen vet vi att fotbollen är ett spel som påverkas av slump där med- och motgångar kommer. Vi kanske spelar en tuff match där mycket går emot oss, men då ska vi lösa det tillsammans med hög ansträngning och hårt jobb. Om vi börjar att fokusera på saker som vi inte har makt över som felsparkar, domslut, stolpe in eller ut, det skapar stress för mig. Det gäller hela tiden att landa i vad vi kan ta till bordet, vilket är maximal ansträngning, vi tävlar i varje ögonblick, är där för varandra och vi ställer krav. Det ligger i våran händer att minska den stressen.

…F91 Diddeleng

– I de sista två dagar tycker jag det har det blivit klart hur man ska slå F91 Diddeleng. De har styrkor och svagheter som alla andra lag, men det finns vissa svagheter som vi tror ger oss en jättebra chans att prestera på torsdag. 

– Är man i tredje kvalomgången i Europa är man ett lag som förtjänar respekt. Det är ett lag som under perioder spelar väldigt direkt med sina forwards och de har tre spelare som kan skapa mycket, vilket vi måste vara vakna på. Det är ett modigt och välorganiserat lag. Men det finns även svagheter som vi kan ta nytta av så mycket som möjligt. 

…Buya Turays potentiella debut i MFF

– Buya Turay kan bidra med mycket. Vi skrev det när han presenterades att han är duktig i presspelet, vass i djupledsspelet och det är en smart målskytt. Det är egenskaper som kan ge oss möjligheter som vi är glada för. Han har inte spelat så många matcher de senaste sju månader, så vi gör en sportslig värdering. Sen tas det beslutet en timme innan match. 

…dubbelmöten i Europa

– I dubbelmötena råder det nästan en egen psykologi och hierarki mellan lagen. Kommer man lite fel in i ett dubbelmöte och det ena laget hamnar snett kan styrkeförhållandet väldigt snabbt svänga. Det är andra typer av förutsättningar med olika arenor och domare. Det är mycket som kan påverka och det är irrelevant för mig att tänka att det finns favoriter i mötena. Utan i stället vilka styrkor och svagheter lagen har och hur passar det oss.  

Mer om matchen

MFF sänder matchen mot F91 Diddeleng

Skadeuppdatering inför veckans matcher

Presskonferens inför F91 Diddeleng

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners