Georgson inför bortamatchen mot Mjällby AIF

Publicerad 20 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Imorgon är vi tillbaka i allsvenskt spel och möter Mjällby AIF på Strandvallen. Så här tänker Andreas Georgson inför söndagens match.

Om matchen

Avspark: Söndag 21 augusti kl. 15.00
Arena: Strandvallen
Sändning: Discovery +

ANDREAS GEORGSON INFÖR MJÄLLBY AIF BORTA

Om bortamatchen på Strandvallen

– Mjällby på Strandvallen är en tuff match. Det är många människor i och omkring laget som hade älskat att slå MFF och älska göra livet riktigt jobbigt på alla sätt och vis man kan. Därför att de regerande mästarna ska få komma dit och få en smäll på näsan. Så det är vi jäkligt förbereda på att det kommer att bli en fajt och det kommer vara viktigt att vi står upp i den fajten, samtidigt som vi har lugna huvuden och spelar matchen enligt den vägen som vi tror gynnar oss. 

Om statusen på Martin Olsson och Sören Rieks

–  Martins sår har tagit längre tid att läka än vad vi hoppas på vilket är segt. Han har också väldigt ont när han slår till bollen. Så vi tror att dessa fyra dagarna framtill torsdag behövs helt enkelt. Med Rieks är denna låsningen i ryggen värre än den förra, så det har bara tagit längre än vad vi trodde. Igår var han på plats och kunde träna på egen hand. Men spel imorgon blir för tidigt för honom. 

Om matchens karaktär

– Alla matcher vi spelar räknar vi med att motståndarna tävlar för fullt. Här är det nog mer att det är en ganska liten arena och det kanske är lite lillebror mot storebror känsla över det. Det kan alltid ge lite extra energi till deras läktare, lag och ledare. Det är lite fientlighet och att ni inte ska komma hit och tro att ni är någonting, det ska man bara vara bered på, det är inget konstigt. Det är en del av det psykologiska spelet i den här matchen tror jag. 

– Väldigt skönt att det är en kanonfin gräsmatta, för annars hade det kunnat adderat till en matchbild som landar någonstans där vi önskar att den inte ska vara. 

Om MFF-kopplingar i Mjällby

– Finns några MFF:are i Mjällby. Patrick Winqvist och Noah Eile. Det är riktiga tjurskallar båda två och dem kommer vilja visa oss att det inte ska bli enkelt, det är vi helt förbereda på. 

Mer om matchen

Supporterinfo inför Mjällby borta

huvudpartners

officiella partners