Franz Brorsson lämnar Malmö FF

Publicerad 28 december 2021 i Herr,Nyheter

Det står klart att Franz Brorsson lämnar MFF i samband med att hans kontrakt med föreningen nu går ut. Den 25-årige mittbacken har skrivit på ett kontrakt med cypriotiska Aris Limassol FC.

Franz Brorsson kom till MFF från BK Näset som 14-åring och skrev ett treårigt A-kontrakt med föreningen 2015. Samma år gjorde han debut i både Allsvenskan och UEFA Champions League.

Säsongen 2016 blev hans genombrottsår och han gjorde 18 allsvenska matcher när MFF spelade hem föreningens 19:e SM-guld. För Franz Brorsson blev det fyra SM-guld och lika många Europagruppspel som MFF-spelare.

Totalt blev det över 200 matcher i den himmelsblå tröjan, vilket gör att han tar en plats på den hedersplakett i MFF-museet som listar spelarna med flest matcher för föreningen.

Andreas Georgson, tillträdande sportchef:

– Jag har följt honom sedan han var 13 år och sett hur han tagit sig an utmaningar i både med- och motgång. Det är lite av en saga att se en av våra egna nå hela vägen fram till att spela Champions League mot de allra bästa. Han har varit en fin representant för MFF och alltid varit redo att ställa upp.

–  Vi har försökt att övertyga honom att fortsätta här men förstår att han vill prova något annat i fotbollskarriären. Det är med varmt hjärta vi önskar honom lycka till om han nu tycker timingen är rätt att flytta. Men så klart hoppas vi att vi kommer att se honom här igen i framtiden.

Franz Brorsson:

– Efter 12 år i MFF ligger klubben, supportrarna och staden mig varmt om hjärtat. Jag har alltid känt ett stort stöd från supportrarna och det har varit fantastiskt att få uppleva atmosfären vi skapat tillsammans på Stadion. Men nu har det blivit dags för nya utmaningar för mig.

– Jag tycker att det känns bra att jag fick avsluta med ett magiskt år med SM-guld, Champions League och fyllda läktare. Tack till er alla. Jag hoppas att vi ses igen.

Vi tackar Franz Brorsson för hans långa tid i Malmö FF och önskar honom lycka till framöver!

huvudpartners

officiella partners