Franz Brorsson förlänger och lånas ut till Esbjerg fB

Publicerad 20 januari 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF förlänger kontraktet med Franz Brorsson till och med 2021. Samtidigt står det klart att mittbacken lånas ut till danska Esbjerg fB fram till den 30 juni 2020.

Franz Brorsson kom till Malmö FF från BK Näset som 14-åring. Han gjorde allsvensk debut 2015 och samma år spelade han också i UEFA Champions League. Han är dubbel svensk mästare, 2016 och 2017, och står sammanlagt noterad för 81 allsvenska matcher.

Franz Brorssons tidigare kontrakt med Malmö FF gällde över säsongen 2020, men förlängs nu med ytterligare ett år.

Utlåningen till Esbjerg fB gäller med omedelbar verkan och fram till den 30 juni i år.

Daniel Andersson, sportchef:

– Franz har varit otursdrabbad med skador och han har ett tufft år bakom sig. För att komma in i konkurrensen igen här i MFF vill han få regelbunden speltid på hög nivå. Efter samtal med Esbjerg tror vi att det finns goda möjligheter till det i deras miljö.

– Franz har visat vid många tillfällen vilken kapacitet han har. Han har ett internationellt snitt med sin fart och sitt duellspel, vilket är viktigt i dagens fotboll. Vi ville undvika att hamna i en situation där han återvände till oss med ett halvår kvar på kontraktet och därför känns det bra för alla parter med en förlängning.

Franz Brorsson:

– Det känns som en bra överenskommelse för alla inblandade. Jag ser fram emot att komma till Esbjerg och jag ska ge allt för att hjälpa dem. Det blir spännande att komma till Danmark och testa på spel i deras liga. Förhoppningsvis får jag mycket speltid och kan komma igång ordentligt igen efter mina skador.

– Samtidigt är det roligt att förlänga ett år med Skandinaviens bästa klubb just nu. Det är en trygghet och en morot att jag fortsatt tillhör MFF. Målet är förstås att göra bra ifrån mig i Danmark så att jag stärker mina chanser till spel i MFF igen när jag återvänder.

huvudpartners

officiella partners