Frågestund med Anders Christiansen

Publicerad 08 maj 2020 i Herr,Nyheter

Herrlagets Anders Christiansen svarade på supportrarnas frågor i sociala medier på fredagsförmiddagen. Här presenterar vi frågor och svar.

Twitter

F: Hur många spelare i Allsvenskan är bättre än dig?
@MFFLito
S: Ingen.

F: Du och tre lagkamrater hamnar på en öde ö och ni har varsitt föremål, vilka föremål och lagkamrater hade du tagit med?
@djzebbe
S: Safari för att underhålla, Bonke för att försvara oss och så tar vi Hugo med lite ungdomlig entusiasm. Tar en boll med oss för att lattja.

F: Hur känns det att vara Malmös Zidane och hur mycket längtar du efter att spela ut alla motståndare igen på Eleda Stadion?
@TimPersson17
S: Det är alltid skönt att vara uppskattad. Vi längtar helvilt. Under en vanlig försäsong längtar men enormt, nu längtar man dubbelt det.

F: Av alla bilder som våra grymma fotografer tagit på dig, vilken gillar hade passat bäst på en flagga?
@jimmy_labero
S: Jag tror det är en ung kille som har en på mitt mål mot Helsingborg, den gillar jag. Det är stort och något jag känner stolthet över.

F: Kan du säga röd gröd med flöde?
@ryskroulette
S: Rööö gröö me flöö. En annan klassiker är jeg plukker frugt med en brugt frugtplukker. Jag älskar röd gröd med flöde! Det är en typ av fruktkräm som man äter på sommaren i Danmark. Min mammas hemmagjorda är fantastisk.

F: Bamse eller kylling?
– Dennis Mårtensson
S: Åh, Bamse & Kylling var en stor del av min barndom, alla känner till det i Danmark. Måste jag välja en av dom? I så fall säger jag Bamse, jag har alltid gillat honom.

F: Vilken är den bästa filmen med Kim Bodnia?
@caught1towtruck
S: I Kina spiser de hunde. Han är stor i Danmark, Kim Bodnia. Gjorde en fantastisk insats i Bron också.

F: Carlsberg eller Tuborg?
@FredrikSigeback
S: Inget av dom, jag hatar öl. Kan inte dricka det.

F: Vem är den bästa spelaren du spelat med i klubbkarriären om du inte får nämna MFF-spelare?
@karlkonradaxel2
S: Valter Birsa i Chievo. När jag var ny i FC Nordsjälland såg jag upp till Patrick Mtiliga. Får jag ta med landsholdet är det Eriksen, han är på en annan nivå.

F: Hur kändes det att komma tillbaka till MFF efter halvåret i Belgien och hur mycket trivs du och din familj här i Malmö?
@TibbeLaMaestro
S: Det var tråkigt att komma till Belgien och bli skadad direkt. Kändes som sex månader av skadeproblem. Man hade en föreställning när man pratade med klubben och sen blev det helt förstört. Jag ville tillbaka till MFF och visste vilken stor klubb jag kom till. När jag var borta från Malmö insåg jag hur mycket jag uppskattat tiden här, dessutom blev jag pappa och då kändes det än mer naturligt.

F: Snyggaste målet du gjort i MFF?
@mathias_malmoff
S: Jag måste säga målet mot Sirius. Jag gick på ren instinkt och ett sådant gör jag nog aldrig igen. Sen finns det många mål som betytt mycket. IFK Norrköping i debuten och AIK ifjol exempelvis.

F: Er det rigtigt du blev sendt ud efter pølser på fodboldfabrikken af en på 38?
@RajkoLekic
S: Absolut inte sant. Jag spelade med Rajko i Lyngby och han är en god vän. Han är en skämtare. Vi spelar inomhusfotboll varje nyår tillsammans. Han har aldrig vunnit…

Facebook

F: Hoppas att du lanserar lyngby pölse i sverige.
Bengt Svensson 
S: Det är den bästa pölsen. Men lansera den inte Sverige lär jag inte göra.

F: Hur känns de i kroppen innan match och efter match?
Colin Ogenhed 
S: Innan match bubblar det i magen och i hela kroppen. När man åker till match ser man folk gå med flagga, i tröjor och halsdukar, det gör att man ser ännu mer fram emot matchen. Det är lite som när man var barn och väntade på sin födelsedag eller julekvällen.
Efter matchen har jag lite svårt att somna, man är så trött i kroppen och det är många intryck som kör runt i huvudet. Både förberedelser och återhämtningen tar mycket energi. Det är viktigt att få rytmen att stämma för att det ska vara hållbart i längden.

F: Vem är din förebild på och utanför planen?
Per-Olof Diderot
S: Jag har aldrig haft någon riktig. Jag tittade inte så mycket på fotboll när jag var liten då vi inte hade de kanalerna. Men klart det finns spelare som jag ser upp till som Ronaldinho, Steven Gerrard, Xavi, Iniesta, Isco och Thiago. Jag gillar små innermittfältare och ser de som inspiration mer än förebilder.

F: Vem är bästa forbollsspelaren genom tiderna?
Joel Holgersson
S: Då jag inte upplevt Pelé och Maradona svarar jag Lionel Messi. För mig är hans talang störst, medan Cristiano Ronaldo är inspiratör när det kommer till hård träning.

F: Hur många mål gör du den här säsongen?
Råland Ulvselius 
S: Jag vill gärna bli bättre, men nio mål förra säsongen blir svårt att hålla beroende på vilken roll jag kommer att ha. Det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att vi vinner Allsvenskan 2020.

F: Känner du Preben Elkjaer?
Robert Thunell 
S: Jag känner inte honom privat. Han är en stor anfallare i Danmark och är underhållande att se på. Han har vunnit Serie A med Hellas Verona och där pratade alla om honom, inte Michael Laudrup.

F: Hej Anders Varför har du inte AC på ryggen?
Mads Pedersen
S: Det hade jag i Lyngby, FC Nordsjälland och Chievo. Då bad jag om det. När jag kom till Malmö var det det första Danne sa till mig att det inte kommer stå AC på ryggen. Jag tycker också det ska stå efternamnet, jag hade valt Christiansen före AC nu. Det var kanske mer en tonårsgrej och det här känns mer professionellt.

F: Kan ikke forstå hvorfor du ikke er fast mand på A Landsholdet. Du er klart blandt de 2 bedste midtbanespillere vi har i Danmark- Åge Hareide kendte dig fra MFF før han blev landstræner.. og nu har du også Jon Dahl som MFF træner der også var i kontakt med A Landsholdet.
Har du nogen idé om hvorfor du ikke er fast mand? Hvad går spekulationerne på?
Lukas Eierdal 
S: Det handlar om att vara realistisk. Många av landslagsspelarna spelar i stora klubbar i stora ligor, då är det svårt att per automatik ta en plats om man spelar i Allsvenskan. Jag gör vad jag kan och ringer den nya landslagstränaren är jag redo. Jag får låta fötterna prata och så får vi se om prestationerna räcker till landslagsspel.

F: Om alla lag i Premier League hade velat ha dig, vilket lag hade du valt?
Christoffer Olsson
S: Jag har alltid varit Liverpool-supporter. Det har blivit dock mer distanserat med åren.

F: Vilket är bäst? Rød Pølse eller Falafel?
Johan Nilson
S: Är det en Lyngby-pölse så tar jag den!

👏 @KgsAC pic.twitter.com/P7xyk9IDDw

— Malmö FF (@Malmo_FF) May 8, 2020

huvudpartners

officiella partners