Förlust mot Zalgiris

Publicerad 27 juli 2022 i Herr,Nyheter

MFF föll tungt hemma mot FK Zalgiris Vilnius. När gästerna i inledningen av den andra halvleken kontrade in sitt andra mål för kvällen blev uppförsbacken för stor. Nu väntar F91 Diddeleng i Europa League kvalets tredje omgång.

Nyckelhändelser

10′ MFF med en kort hörnvariant. Zeidan balanserar på kortlinjen och tar sig förbi två gästande försvarare innan han släpper bollen till Christiansen snett inåt bakåt. Avslutet letar sig mot den bortre ytan men ingen MFF-spelare lyckas få en fot på bollen.

19′ Christiansen vänder runt snabbt med bollen snett till vänster om Zalgiris straffområde. Lagkaptenen laddar för skott och får i väg ett tungt avslut som tvingar fram en avancerad räddning från gästernas målvakt.

24′ Med små lätta passningar utanför offensivt straffområde hittar vi fötterna på Toivonen som vänder runt och går på ett snabbt avslut. Bollen går precis över.

26′ Toivonen rivs omkull precis utanför straffområdes linjen. Christiansen tar hand om frisparken och får iväg ett bra avslut men målvakten står rätt placerad och styr undan.

34′ Gästerna öppnar målskyttet och tar ledningen i matchen efter en snabb omställning.

40′ Christiansen hittar Berget med en fin krossboll, JIB tar med sig bollen ner mot kortlinjen, söker den främre ytan men ingen MFF:are hinner dit.

48′ Bländande spel när Kiese Thelin dämpar ner en boll till Toivonen som lockar till sig flera grön-vita spelare. Lägger upp bollen för Berget som går på avslut men bollen smiter utanför.

52′ Zalgiris sticker i väg på en ny kontring. MFF hinner inte samla trupperna och gästerna ökar på till 0–2.

62′ Flera MFF-spelare fyller på i offensivt straffområde när Zeidan får läget, men han lyckas inte hålla nera skottet som går över.

77′ Anders Christiansen drar på sig sitt andra gula kort och MFF får avsluta matchen med tio man.

MÅL:

Zalgiris Vilnius: Kehinde Mathias Oyewusi (34′), Do Camo De Oliveira (52′)

Varningar:

Malmö FF: Anders Christiansen (38′) (77′)
Zalgiris Vilnius: Nicolás Gorobsov (25′), Joël Bopesu (29′), Marko Milićković (32′), Do Camo De Oliveira (65′), Francis Kyeremeh (72′)

Milos Milojevic efter matchen

– Alla är jättebesvikna. Vi är medvetna om att vi måste vara bättre. Men spelarna försökte och gav 100%, tyvärr funkade inte det. Vi mötte en bra motståndare med en bra matchplan. Det fanns stunderna vi var nära att göra mål men de straffade oss på två kontringar. Vi kunde ha försvarat båda målen bättre och de visade hur man spelar kontringsfotboll. Vi hittade inte nyckeln idag till att få ett bra resultat.

– Det är misstagen som stoppar oss idag. Det är kollektiva misstag i båda situationerna och de straffar oss med sina snabba anfallare. Vi borde göra bättre och vi tar ansvar med dagens resultat. Zalgiris förtjänar att gå vidare för de var bättre i båda matcherna.

– Lösningen ligger inte på en spelare. Utan vi har stunder där vi skapade chanser i rätt lägen men kunde inte ta vara på det. Anders Christiansen var nära och deras målvakt gjorde flera bra räddningar. Vissa gånger gör man allt rätt men motståndarna är bra. Det är tyvärr faktan och vi måste bara lära oss och försöka göra bättre.

­– Jag förstår supportrarnas frustation och vi reagerade inte bra efter första målet. Supportrarna var bättre än oss på planen.

­– När vi analyserade Zalgiris visste vi hur de kunde skada oss och de gjorde exakt det. Varför det skedde är svårt att säga. Men jag är tränaren som väljer spelarna och ansvaret ligger på mig. Vi är fortfarande kvar i europeisk tävling med match redan på torsdag. Alla går på 110% ute i Europa och vi måste vara smartare i matcherna.

Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Niklas Moisander, Jonas Knudsen (Rieks 56′)
Jo Inge Berget (Sejdiu 56′), Anders Christiansen, Moustafa Zeidan, Sergio Peña (H. Larsson 75′), Veljko Birmancevic (Kiese Thelin 45′)
Ola Toivonen

Ersättare: Ismael Diavara, Viktor Andersson, Eric Larsson, Sören Rieks (Knudsen 56′), Erdal Rakip, Isaac Kiese Thelin (Birmancevic 45′), Martin Olsson, Dennis Hadzikadunic, Matej Chalus, Hugo Larsson (Peña 75′), Patriot Sejdiu (Berget 56′)