Förlust mot starkt motstånd i Kristianstad

Publicerad 10 februari 2024 i Dam,Nyheter

Damallsvenska Kristianstads DFF blev för tunga för MFF som förlorade med 5-0 på lördagseftermiddagen.

Kim Björkegren var positiv till första halvleken men såg ett lag som inte orkade med över 90 minuter.

Nyckelhändelser

1′ Avspark.

13′ Hemmalaget tar ledningen när Tabby Tindell tar emot en genomskärare och placerar in bollen vid Julia Cavanders högra stolpe.

16′ Första chansen för MFF när Beatrice Persson får till ett hårt långskott som styrs ut till hörna.

30′ Kristianstads DFF utökar när en långboll hittar fram till en fri Hlín Eiríksdóttir som rundar Cavander och lägger in bollen i öppet mål.

41′ Paljevic och Plantin kommer två mot en men den sistnämndes avslut blockeras av en försvarare.

46′ Nära utökad ledning för hemmalaget. Ett avslut från nära håll smiter strax utanför stolpen.

54′ 3-0 till Kristianstads DFF på hörna.

60′ Skott från Kristianstad tar i ramen och studsar ut igen.

70′ Bolltapp på egen planhalva leder fram till friläge för hemmalaget och 4-0.

74′ Kristianstad med nick i ribban.

76′ Cavander med en lysande räddning på ett skott som är på väg att leta sig in till vänster om henne.

80′ Återigen står Cavander för ett fint ingripande och räddar friläge med en benparad. Tyvärr snappas returen upp av Eiríksdóttir som gör hat-trick.

Kim Björkegren EFTER MATCHEN

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek, även om vi ligger under. 2-0 speglar inte matchen. Vi har bra energi och presspel men gör misstag som kostar oss dyrt mot ett bra motstånd. Det är första gången vi stöter på ett topplag från Damallsvenskan.

– Starten på andra var helt okej och sen orkar inte vi inte hålla mot dem. De är starkare och mer explosiva. När vi blir lite långa så märks det tydligt vilka som tillhör en högre division. Vi behöver bli bättre tränade generellt sett om vi ska kunna matcha ett topplag i Damallsvenskan. Det jobbar vi på. Spelmässigt räcker vi till i stora delar.