Förlust i träningsmatchen mot IFK Göteborg

Publicerad 18 februari 2024 i Dam,Nyheter

Trots stort bollinnehav fick MFF inte hål på IFK Göteborg som åkte från Limhamns IP med segern. 2–0 blev slutresultatet.

Nyckelhändelser

15′ Matchens första farlighet när en IFK Göteborgs-anfallare tvingar Julia Cavander till en bra räddning.

23′ MFF har mest boll men det är gästerna som gör matchens första mål. Ett skott precis utanför straffområdet går stolpe in och det är blåvit ledning efter drygt 20 minuter spelade.

30′ Beatrice Persson är bara en vass målvaktsräddning från att kvittera.

45′ Domaren blåser för halvtid på ett regnigt Limhamns IP. IFK Göteborg går in i pausvila med ledning, 1–0.

46′ Andra halvlek har knappt börjat innan IFK Göteborg utökar sin ledning till 2–0 efter slarv i MFF-försvaret.

63′ Linnea Svensson hittar Nathalie Hoff Persson med en fin djupledsboll från backlinjen, avslutet från ytterbacken räddas ut till hörna.

76′ Nära reducering när Rebecka Holm och Malin Gunnarsson får varsin chans, men tyvärr lyckas inte inhopparna överlista bortalagets målvakt.

90′ MFF spelar upp sig under slutskedet av matchen men får inte hål på IFK Göteborg. Matchen slutar med förlust.

Kim Björkegren efter matchen

– Vi har haft årets bästa träningsvecka skulle jag säga men ändå kom vi in med för dålig inställning från start idag. IFK Göteborg ville mycket mer än oss, det var tydligt. Om vi hade 100 dueller där ute på planen så skulle jag säga att de vann 90 av dem. De spelade med ett ungt lag med mycket energi och förtjänade segern.

– Men vi måste kunna göra det bättre, känslan var att vi trodde att det skulle lösa sig av sig själv. Men det gör ju inte det. Så jag är besviken, vi kommer inte alls upp i nivå idag.